Hirdetés
. Hirdetés

Így varázsolhatjuk elő a Chrome remek új PDF olvasóját

|

A Google alaposan továbbfejlesztette böngészőjének hasznos modulját, ám a Chrome stabil változatában egyelőre még nem látható az eszköz, nekünk kell kézzel engedélyeznünk. Mutatjuk, hogyan.

Hirdetés

A Google Chrome böngészőjének nemrég megjelent legújabb, 87-es számú változata egy új, áttervezett PDF olvasót kapott. Az eszköz új szolgáltatásai közé tartozik egyebek közt az oldalszámozás előnézete, a dokumentumvázlatok (tartalomjegyzékek) támogatása, az oldalra igazító (Fit to page) gomb, és az elforgatási lehetőség. A fejlesztések révén a Chrome beépített PDF olvasója, a PDFium egy szintre került a Firefox hasonló funkciójú eszközével, a PDF.js-szel, amit a webes PDF olvasók etalonjának szoktak tekinteni.

Hirdetés

Bár az áttervezett eszközt a jövőben minden Chrome-felhasználónak terjeszteni fogják, mi már most bekapcsolhatjuk a böngészőben. Ehhez először is indítsuk el a Chrome-ot, majd a böngésző címsorába írjuk be:

chrome://flags/#pdf-viewer-update

A böngésző ekkor a zászlók oldalán egyenesen a PDF Viewer Update elemhez repít bennünket. Itt mindössze annyit kell tennünk, hogy a PDF Viewer jobboldalán, a lenyíló menüből kiválasztjuk az Enabled lehetőséget, majd az engedélyezés érvénybe léptetéséhez a Relaunch gombon kattintva újraindítjuk a böngészőt.

Amúgy nem a Google az egyetlen böngészős cég, amely jelentősen továbbfejlesztette termékének PDF-olvasó komponensét. A Microsoft szintén gőzerővel dolgozik az Edge hasonló eszközének feljavításán, és néhány új szolgáltatás, köztük a tartalomjegyzék, a digitális aláírás és a kellemesen sima gördítés már a böngésző stabil kiadásában is engedélyezhető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.