Hirdetés
. Hirdetés

IHS iSuppli: lehangoló ultrabook előrejelzés

|

Az IHS iSuppli piackutató cég kevesebb, mint a felére vágta vissza idei ultrabook értékesítési előrejelzését, s ugyan ezt fogalmazta meg a jövő évi várakozásaiban is. Az okokat a magas árakban, és az olyan hatékony marketing hiányában jelölte meg, amely átirányíthatná a vásárlókat más, vonzó mobiltermékektől (okostelefonoktól, tabletektől) az ultrabookokhoz.

Hirdetés

Az IHS iSuppli kutatói úgy vélekednek, hogy a kiszállítások mennyisége vilégszerte ebben az évben eléri a 10,3 millió darabot, ami fele sincs a korábban jelzett 22 millió termék egységnek.

„A PC-ipar elmulasztott pezsgést és izgalmat kreálni a vásárlók körében, ami ahhoz kellett volna, hogy az ultrabook termékkategória bekerüljön a vásárlások fősodrába. Ez egy komoly probléma, látva az összes okostelefon és tablet körüli hírverést” – mondta Craig Stice, az IHS iSuppli vezető elemzője.

A cég hivatkozott az Intelre is, amely egyre szigorúbb feltételeket szab azoknak a gépeknek, amelyek be akarnak kerülni az ultravékony, könnyű és nagyteljesítményű eszközök kategóriájába. A hosszabb távú ultrabook szállítási kilátások sem ragyogóak, 2013-ra az IHS iSuppli 44 millió darab elérését jósolja, szemben a korábban prognosztizált 61 millió termékegységgel. Az értékesíttt darabszám azonban 2016-ra már 95 millió lehet.

A sikerhez a kutatócég szerint arra is szükség lesz, hogy a jelenlegi 1000 dolláros átlagár 600 dollárra ereszkedjen, e nélkül ugyanis az ultrabookok nem lesnek képesek bekerülni a nagymennyiségben értékesített termékek közé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.