Hirdetés
. Hirdetés

Ilyen drónt még nem látott

|

Természeti katasztrófák idején vehetjük jó hasznát az olyan robotoknak, amelyek emberi életek további veszélyeztetése nélkül kutatnak fel túlélőket vagy végeznek különféle elhárítási munkálatokat.

Hirdetés

Az idei hurrikánszezon minden korábbinál pusztítóbb trópusi viharokkal köszöntött be: a vízzel elárasztott területeken lévő infrastruktúrák átvizsgálásában segít a PowerVison cég az IFA-n bemutatott víz alatt működő drónja, a PowerRay.

Hirdetés

A közel fél méter hosszú, 30 méteres mélységig használható berendezést 4K-felbontású videókamerával szerelték fel, amelynek képét wifi-kapcsolaton továbbítják a kezelő VR-headsetjébe. A PowerRay vezeték nélküli játékvezérlőkhöz hasonló eszközzel irányítható, másodpercenként másfél méteres sebességre képes, 6400 mAh kapacitású akkumulátora pedig négyórányi üzemidőt biztosít, ha nem a maximális sebességgel mozgatjuk. De az akku lemerülése után sem vesztjük el a minitengeralattjárót: egyszerűen kirángatjuk a vízből a biztonsági kábelénél fogva. Itt jegyzendő meg, hogy bár a vezérlő vezeték nélküli, mivel a rádiójelek a víz alatt rosszul terjednek, kábelre van szükség ahhoz, hogy a videójeleket a felszínen lévő wifi-bázisállomáshoz lehessen továbbítani, illetve a vezérlőutasítások vételéhez.

Fotó: Peter Sayer/IDG News service

A drón édes, sós és klórozott vízben egyaránt működik, a videóstreamelés HD felbontásban történik, míg a mozgóképeket 4K-s, az állóképeket 12 megapixeles felbontásban tudja rögzíteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.