Hirdetés
. Hirdetés

Ilyet még nem láttunk: szaltózik a robot!

|

A Boston Dynamics Atlasa egyre ügyesebb.

Hirdetés

Hirdetés

Kevés hír érkezett az Atlas robotról azóta, hogy az Alphabet júniusban eladta a Boston Dynamicsot a SoftBanknak. Most viszont egy megjelent egy új videó, amely bemutatja, a robot hogy szaltózik, dobogóról dobogóra szökdécsel, illetve felugorva 180 fokkal megfordul a tengelye körül.

Nagy dolog, mondhatnánk, ilyen ugrásokat egy gyerek is tud. Csakhogy a robotoknál hihetetlen fejlődést jelent a produkció, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az Atlas milyen profin egyensúlyoz: még a karjait is beveti a koordináció érdekében!

Az Atlas a tesztpályán

Az Atlas persze korántsem tökéletes, és a Boston Dynamics pontosan tudja, hogy a közönség sokkal nagyobb örömét leli a robot hibázásaiban, mint a hibátlanul végrehajtott manőverekben. Nyilván ezért tett közzé egy olyan képsort is, amely az Atlas egyik félresikerült próbálkozását mutatja be. De ami azt illeti, a robot a szaltó végén még így is a talpára érkezik: legtöbbünk alighanem a térdén fejezné be a mozdulatsort, ha egyáltalán képes lenne megközelítőleg is a végrehajtására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.