Hirdetés
. Hirdetés

Indul a Tudományos és Technológiai Obszervatórium

|

Hamarosan - várhatóan még idén tavasszal - megkezdi működését a Tudományos és Technológiai Obszervatórium (TTO).

Hirdetés

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) kebelében működő szervezet célja, hogy segítse a kormányzati és a vállalkozói szférát a kutatás, a fejlesztés és az innováció területéről származó napra kész információkkal. Ennek érdekében olyan háttér informatikai rendszert állítanak fel, amely új, az eddiginél pontosabb, célszerűbb adatbázisok létrehozását eredményezi majd – idézi az MTI Mészáros Györgyöt, a NIH elnökét.

Mészáros György, a NIH elnöke           Forrás: inventor.hu

Mészáros György szerint a TTO egy átfogó szakmai információs központ működtetésével segíti a stratégiai tervezést és a döntéshozatalt kormányzati és vállalkozói – elsősorban kkv – területeken. Így az obszervatórium stratégiai monitoringon alapuló elemzéseket végez az innováció-politika számára. Az ilyen módon összeállított első konjunktúrajelentés már várhatóan áprilisra el is készül. Emellett az szervezet által gyűjtött adatok hozzáférhetőek lesznek a kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) szakpolitika szereplői számára, így a gazdasági életben működő vállalkozások részére is.

A kialakított informatikai rendszer egységesen tárolja a KFI-terület adatait. Mindez pedig lehetővé teszi az adatok dinamikus és az igényeknek megfelelő szűrését. Ezért úgynevezett strukturált adattár-tudástár funkciót működtet a használatkor.

A NIH az idén mintegy 1,2 milliárd forintból gazdálkodik, de ez az összeg nem tartalmazza a pályázati forrásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.