Hirdetés
. Hirdetés

Indul az első hazai IPTV

|

November 6-tól a T-Online elindítja az IP televíziós szolgáltatását. Az újfajta tévézéshez nem szükséges számítógép, meglévő készülékünket használhatjuk.

Hirdetés

A szolgáltatás az analóg adásnál jobb kép- és hangminőséget, valamint számos új tartalmi szolgáltatást is biztosít: a digitális, online elérhető videotékát, a műsorfelvevő funkciót, az elektronikus műsorújságot, a megállítható adást, a gyerekzárat, a késleltetési, visszanézési és kép a képben funkciókat, a számla és csomaginformáció megjelenítését, valamint egyéb interaktív lehetőségeket. A szolgáltatások a televízió képernyőjén megjelenő, könnyen kezelhető, magyar nyelvű menürendszeren keresztül, az IPTV vevőegység (set-top-box) segítségével, távirányító vezérlésével érhetők el.

A televízió képernyőjén megjelenő menürendszeren keresztül olvasható elektronikus műsorújság a csatornák aktuális és várható kínálatának, valamint a műsorokhoz tartozó egyéb hasznos információk bemutatásán túl lehetővé teszi, hogy az újságban található programokat egy gombnyomással felvegyük, sőt a készüléket akár sorozatok felvételére is beállíthassuk.

További lehetőség, hogy az élő műsorokat rögzíthetjük az IPTV vevőegységben lévő merevlemezre, összesen körülbelül 90 órányi anyagot. Felvétel közben pedig egy másik műsort is nézhetünk, és akár két műsort is felvehetünk egyszerre. A műsorok közötti tájékozódást ezen kívül az úgynevezett kép a képben funkció is megkönnyíti, ezáltal a családon belül esetleg felmerülő, csatornaváltási vitákat is elkerülhetjük.

A T-Home TV Alap csomagjában 24, a Családi csomag 46 televíziós csatornát tartalmaz majd, és egyes csatornákhoz választható nyelv és teletext is társul. Külön havi előfizetési díj ellenében négy mozicsatorna (HBO, HBO2, Cinemax, Cinemax 2) is elérhető, mindez három csomagban (Cinemax Pak, HBO Pak és HBO MaxPak). A T-Home TV szolgáltatás részeként a tervek szerint egy, felnőtt csatornákat tartalmazó tematikus tévécsomag is választható lesz, és a későbbiekben további csomagok és műsorok elindítása is várható. Újdonság az HBO havi előfizetésen alapuló filmcsomagja, az HBO Digital, amely elsőként a T-Home TV szolgáltatás keretén belül vehető igénybe.

A T-Home TV több száz címből álló digitális videotékájában a legújabb hollywood-i mozifilmeket már a televíziós bemutatásuk előtt, szinte a DVD megjelenésükkel egy időben megnézhetjük. A népszerű európai és amerikai filmek mellett az utóbbi évek legnépszerűbb magyar filmsikerei és díjnyertes alkotásai, valamint dokumentumfilmek, klasszikus magyar rajzfilmek is megtalálhatók a kínálatban. A T-Home TV videotéka-kölcsönzés tervezett árai: régebbi filmeket 498 forintért, az újabbakat 598 forintért, a rövidfilmeket pedig 198 forintért nézhetünk meg akár többször is, egy napon keresztül.

Az IPTV technológia lényege, hogy a műsor a háztartásba szélessávú ADSL csatlakozáson, műsorelosztásra dedikált külön csatornán, MPEG4 kódolású IP jelfolyamként érkezik. Az új szolgáltatást a már meglévő tévékészülékre csatlakoztatott IPTV vevőegységgel lehet igénybe venni. A szolgáltatás üzembe helyezését a helyszínen a T-Online által megbízott műszaki szakemberek végzik el.

A T-Home TV csomag a T-Online meghatározott lakossági ADSL szolgáltatásai mellé rendelhető meg, amennyiben rendelkezésre áll megfelelő sávszélességű ADSL vonal - ez egy előminősítési folyamat során derül ki. Az induláskor előfizethető csomagok egy-egy digitális elosztót (home gateway) és IPTV vevőegységet (set-top-box) tartalmaznak, amely a szolgáltató tulajdonát képezi. A szolgáltatás mellé, havi díj fejében plusz IPTV vevőegység rendelhető, amennyiben megfelelő sávszélesség áll rendelkezésre. A T-Home TV szolgáltatást a már létező, vagy a szolgáltatással együtt megrendelt T-Online lakossági ADSL hozzáférés megléte esetén lehet igénybe venni.

A T-Home TV szolgáltatás a Magyar Telekom szolgáltatási területén belül, kezdetben hat városban (Budapest, Nyíregyháza, Debrecen, Székesfehérvár, Pécs és Zalaegerszeg) lesz elérhető a műszakilag alkalmas végpontokon. Az IPTV szolgáltatás lefedettsége 2007-ben további területekkel bővül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.