Hirdetés
. Hirdetés

Indulhat a Windows Phone 7 fejlesztés Visual Basic-ben

|

Jelentősen felszökhet hamarosan a Windows Phone 7 alkalmazások száma csak azért, mert a Visual Basic fejlesztők is labdába rúghatnak a Microsoft mobil platformján platformon. De csak akkor, ha a kezdeti korlátozott támogatást a jövőben kiterjeszti a Microsoft.

Hirdetés

Megnyílt az út a rengeteg Visual Basic programozó számára, hogy tudását a WP7 alatt is kamatoztathassa. Azért az ég nem egészen felhőtlen, a támogatás egyelőre csak részleges.

Jelenleg még korlátozott a platform Basic támogatása. A fejlesztőknek a VisualStudio 2010 Professional vagy jobb változatával kell rendelkezniük, az ingyenes Visual Studio 2010 Express for Windows Phone nem támogatja a Basic használatát.

Ráadásul a fejlesztők jelenleg csak Visual Basic for Silverlight WP7 alkalmazásokat készíthetnek, nem építhetnek XNA Framework (ez a Microsoft játékokhoz fejlesztett futásidejű programkönyvtára) alapú programokat. Egy blogbejegyzésében a Microsoft illetékese, Larry Lieberman a Visual Basic modul bevezetését egyfajta induló lépésnek nevezte, melyet követhet majd a továbbiakban az XNA támogatás is.

Novemberben jelent meg a Microsoft új mobil operációs rendszere, a Windows Phone 7. Akkor 1500 alkalmazásból válogathattak a telefontulajdonosok, ez a szám mára 2700-ra emelkedett.

Mutatja a WP7 alkalmazások irányában növekvő igényt, hogy a múlt héten három fejlesztő piacra dobott egy szoftvert, mellyel a WP7 telefontulajdonosok kiléphetnek a Microsoft Marketplace keretei közül. A ChevronWP7 ugyanis lehetővé teszi, hogy a Microsoft által nem jóváhagyott alkalmazásokat töltsenek le a telefonra.

Sokan a Dot.Net fejlesztőrendszerek indulásakor koloncnak érezték a Visual Basic örökséget, mivel - például a C#-hoz hasonlítva - a Basic-ben nem tudtak implementálni minden modern nyelvi struktúrát és fogást. A Visual Basic felhasználói tábora azonban olyan erős - még Linux alatt, a Mono projektben is támogatott - hogy a további verziókban és most, a mobil platformon is folytatták a nyelv fejlesztését és támogatását. Megeshet, hogy most a Visual Basic programozók tábora a gyakorlatban hálálja meg a Microsoft támogatását és biztosítja a WP7 szoftver kínálat jelentős növekedését.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.