Hirdetés
. Hirdetés

Ingyen adja fejlesztőeszközeit a Microsoft

|

A WebsiteSpark keretén belül beruházás nélkül juthatnak több százezer forintos programcsomaghoz a webfejlesztő cégek.

Hirdetés

A BizSpark és a DreamSpark után a Microsoft hazai leányvállalata bejelentette, hogy Magyarországon is elindította a WebsiteSpark partnerprogramját, amely keretén belül a redmondi szoftvercég igyekszik egy nagy lökést adni az olyan kisebb webfejlesztő és -tervező cégeknek, akik érdeklődnek a Microsoft technológiái iránt.

 

websitespark.jpg


A programban résztvevők ugyanis egyrészt megkapják a Visual Studio, az Expression Studio, az Expression Web, a Windows Web Server 2008, és az SQL Server 2008 Web szoftvereket, másrészt a Microsoft a partnereiken keresztül támogatást, képzést és kedvezményes áru hosztingot is biztosít. A jelentkezők továbbá a redmondi szoftvercég marketing- és üzleti hálózatépítési eszközeire támaszkodva bemutathatják saját webes szolgáltatásaikat és megoldásaikat, és élénkíthetik a keresletet irántuk. Ehhez kapcsolódóan a WebsiteSpark partnerei elérhetik a Web App Gallery-t, ahol publikálhatják webes alkalmazásaikat, s böngészhetnek a mások által készített programok között. Míg az idén induló WebsiteSpark Marketplace felületén akár potenciális vevőket is találhatnak elkészített alkalmazásaiknak.

Mindezt induló költség nélkül vehetik igénybe a kandidálók, akiknek mindössze egy jelképes 100 dolláros összeget kell fizetniük a program végét jelentő harmadik évben, illetve akkor, ha idő előtt szeretnének kilépni a WebsiteSpark közösségéből. Feltétel azonban, hogy a programban csak olyan magántulajdonban lévő webfejlesztéssel foglalkozó cégek vehetnek részt, amelyeknél maximum 10 fő dolgozik. S amelyek e mellett vállalják, hogy a programba való belépést követő hat hónapon belül minimum egy új, a redmondi szoftvercég technológiáját használó weboldalt hoznak létre és jelentik azt a Microsoft felé. Ezen felül pedig jelentkeznek a Microsoft Partner Network közösségi hálózatába.

Kollár László, a Microsoft DPE menedzsere a PC World kérdésére elmondta, hogy a WebsiteSpark jelentkezőinek nem kell teljesen sutba dobniuk a már meglévő PHP alkalmazásaikat. Az Internet Information Services (IIS) Windows on PHP megoldásának köszönhetően ugyanis könnyen és zökkenőmentesen húzhatóak át Windows alapú szerverre azon weboldalak és -szolgáltatások is, melyek eddig Linuxos környezetben futottak. Ez nagy könnyebbség lehet, hiszen a tapasztalatok szerint a webfejlesztő cégek nehezen válnak meg az évek alatt kifejlesztett PHP kódbázisaiktól, s nem mernek egy teljes technológiaváltást meglépni.

E mellet gyakori kifogás még a .NET-re váltással szemben az új szaktudás beszerzésének a költsége, valamint a fejlesztőeszközök ára. Minderre kíván reagálni a WebsiteSpark program, hiszen a Microsoft egyrészt kvázi ingyen adja szoftvereit, másrészt e mellett még oktatást is nyújt.

„A Microsoft a webes szabványok és technológiák megalkotásának egy kulcsszereplője, ugyanakkor ez nem tükröződik kellő mértékben a hazai webes fejlesztőcégek technológiaválasztásában. A visszajelzés egyértelmű volt, a LAMP ingyen van, a Windows/SQL illetve a Visual Studio pedig nem. Ezen a problémán segít a Websitespark program, beleértve a szakmai képzést és az elindulás nem technikai feltételeit is." - mondta Kollár László.

 

netcraft.jpg
 

Van hova felzárkózni

A programra a WebsiteSpark oldalán lehet jelentkezni háromféle módon. A kandidálók fordulhatnak kérésükkel rögtön a Microsoft felé, amely ha elfogadja jelentkezésüket, akkor a Connect oldalán elérhetővé teszi számukra a szoftvereket. Ezen megoldást azonban a szoftvercég munkatársai sem ajánlják, hiszen akkor a Network partnerek által nyújtott plusz szolgáltatásokat, és a hoszting lehetőségét veszítjük el. Ha utóbbiaknál jelentkezünk - hazánkban az Arcus Interactive, a Carnation Group, a Simplesoft és az IT Cluster Észak-Alföldi Régió lát el Network Partner feladatokat - akkor további szolgáltatásokhoz és támogatáshoz is juthatunk. Míg a Hosting partnerek - Proserver, CEOD, Ewina, Barico és Bifi - e mellett még szerver hosztingot is adnak kedvező áron a jelentkezőnek, amire a tapasztalatok szerint egy idő után szükség is van, hiszen az otthon polcon tartott szerver sokszor már nem elég, hogy ki tudja szolgálni a megnövekedett igényeket. A Microsoft tájékoztatása szerint eddig 39 webügynökség regisztrált sikeresen a tegnapi napon hivatalosan elindult programban.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.