Hirdetés
. Hirdetés

Ingyen-egyetem: egy órás kurzusokkal

|

Tudatos energiahasználatot tanít a Schneider Electric Energy University.

Hirdetés

A Schneider Electric bejelentette, hogy elindítja a Schneider Electric Energy University kezdeményezését. A gyártóktól független online képzési program célja, hogy segítsen megismerni az energiahatékony megoldások különböző alkalmazási területeken való sikeres bevezetésének alapjait. A kurzusok segítségével az érdeklődők fontos ismeretekhez juthatnak a hatékonysági kérdések, valamint a biztonságos, megbízható és költséghatékony megoldások megvalósítása terén azok, akik részt vesznek az energiafelhasználással kapcsolatos döntéshozatali, vezetési, tervezési vagy kivitelezési folyamatokban.

„A Schneider Electric szerint napjainkban komoly lehetőségek állnak rendelkezésre a fenntartható energiatakarékosság terén, de ezeket a lehetőségeket mind az ipar, mind pedig a fogyasztók figyelmen kívül hagyják. Az Energy University segítségével azt szeretnénk elérni, hogy bárki felismerhesse és kihasználhassa ezeket a lehetőségeket, és így kevesebből többet tudjanak kihozni” – mondta Paul Hamilton, a Schneider Electric Energy University szervezetének vezető alelnöke. „Az Energy University világszerte könnyű hozzáférést biztosít felhasználóinak az energiahasználat területeivel kapcsolatos gyakorlati tananyagokhoz, hogy ezáltal csökkentse a téma összetettségét és növelje az ipar szereplőinek és a vásárlóknak a tudatosságát” – tette hozzá Paul Hamilton.

Az Energy University kurzusai termékfüggetlenek, és a magas szintű energiakezelés eléréséhez szükséges kulcsfontosságú fogalmakra és bevált gyakorlatokra koncentrálnak. A kurzusok anyagának összeállítását a vállalat adott szakterületekre specializálódott szakemberei segítették. Az új technológiák iránti igény növekedésével és a tudásanyag bővülésével párhuzamosan az Energy University újabb és újabb kurzusokat épít be programjába. Most összesen 11 kurzussal indul a kezdeményezés.

Az Energy University kurzusai közül néhány:

  • Az energiahatékonyság alapjai
  • Az energiahatékonyság gazdasági háttere
  • Környezetbaráttá válni a Leadership in Energy and Enviromental Design (vezető szerep az energia- és környezeti tervezés terén, LEED) program segítségével
  • A Trusted Advisor program áttekintése
  • Alternatív energiatermelési módszerek
  • Adatközpontok hatékonysága: a villamosenergia-felhasználás csökkentése
  • Gyorstalpaló az energiahatékony alkalmazásokhoz

A kurzusok általában kevesebb, mint egy óra alatt végezhetőek el, és az online környezetnek köszönhetően a tanulás kényelmes és egyszerű. A saját tempóban végezhető képzés eredményességét a felhasználók a témakörökhöz tartozó teszteken mérhetik le, amelyek egyben a minősítő vizsgára történő felkészülés során is segítséget jelentenek.

A megszerezhető minősítés azt bizonyítja, hogy az adott felhasználónak átfogó ismeretei vannak az energiahasználatról, és képes önállóan kezelni az energiatudatossággal, a problémamegoldással és a megoldások tervezésével kapcsolatos helyzeteket.

A PC World idén ősszel is megrendezi a Green IT konferenciát (a tavalyi előadások összefoglalói itt),  a tervezett témák között természetesen szerepel az irodai környezetvédelem témája is.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.