Hirdetés
. Hirdetés

Ingyen Windows 7 a tesztelőknek

|

Ingyen Windows 7-et ad a Microsoft a technical beta programban résztvevő tesztelők számára.

Hirdetés

Alaposan felbőszítette múlt héten tesztelőit a Microsoft, mikor több hónapos közreműködésükért cserébe csak egy "köszönjük-kel" hálálták meg munkájukat. A technical beta programban résztvevő tesztelők szűk csoportjánál ez kiverte a biztosítékot, hiszen ők a publikus tesztelőkkel szemben valóban munkaként végezték a tesztelést, s több ezer visszajelzést küldtek a fejlesztőknek.

 

win7doboz.jpg


A redmondi szoftvercég szakemberi pedig többször is hangsúlyozták, hogy e részletekbe menő visszajelzések meglehetősen hasznosak voltak, s több kihatással volt a Windows 7 végleges formájára is. Magyarán a tesztelők nélkül az október 22-én megjelenő operációs rendszer más lenne. Valószínűleg rosszabb.

Az érintett tesztelők ezen okból kevésnek érezték a köszönetnyilvánítást és a Microsoft zárt fórumait elárasztották a panaszaikkal. Az érintett oldalakat később a redmondi szoftvercég megszüntette, mondván hogy már nincs szükség rájuk, ám a spekulációk szerint a sok beérkező panasz miatt állították le a beta fórumokat.

Végezetül a Microsoft szakemberei beismerték, hogy hibáztak és a Windows 7 hivatalos blogján bejelentették: a technical beta programban résztvevő tesztelőknek egy ingyenes Windows 7 Ultimate operációs rendszerrel köszönik meg munkájukat.

Fontos, hogy ez csak a tesztelők szűk körét érinti, vagyis a publikus Windows 7 béta és RC tesztelőinek nem érdemes ingyenes operációs rendszerben reménykedniük. Az érintettek a szoftvercég tájékoztatása szerint a Microsoft Connect oldaláról tölthetik majd le az ingyenes operációs rendszerüket, augusztus 5-től az MSDN és a TechNet előfizetőkkel együtt. Illetve limitált példányszámban dobozos Windows 7 Ultimate-et is biztosítanak, azoknak akik inkább postán szeretnék megkapni az operációs rendszert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.