Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes a Virtual PC 2004

|

A Microsoft ingyenesen letölthetővé tette a Virtual PC 2004-et. Az eddig nem éppen olcsó szoftvernek a fejlesztéssel, teszteléssel foglalkozók látják hasznát.

Hirdetés

Mindezidáig a Microsoft virtualizációs programja kétségkívül a fejlesztéssel, teszteléssel munkaszerűen foglalkozók érdeklődésére tarthatott leginkább számot. Az ingyenessé tétel bizonyosan szélesíti a felhasználók körét, hiszen ha van elég hely a merevlemezünkön, akkor már csak azért is érdemes lehet egy virtuális gépen kipróbálni egy új programot, hogy a meglévő stabil rendszerünket ne szemeteljük tele.

A Virtual PC 2004 olyan régebbi operációs rendszerekkel is kompatíbilis, mint az MS-DOS 6.22, OS/2, Windows 95, 98, Me, 2000, NT 4.0. Így mentsvár lehet, hogyha olyan szoftvert szeretnénk futtatni, amely csak ezek valamelyikén hajlandó elindulni.

Ugyan hivatalosan nem támogatják ezeket, de a Virtual PC a legtöbb x86-os környezetben futó operációs rendszerrel kompatíbilis, így akár arra is jó lehet, hogy a Windows XP felhasználók ízelítőt nyerhessenek a Linux világából.

A Microsoft Virtual PC 2004 egyébként a Connectix Corp. 2003 februári akvizíciójának eredménye, közelebbről a Connectix Virtual PC for Windows közvetlen leszármazottja. A hírek szerint a Vista érkezésével várható utód, a Virtual PC 2007 is hasonló módon ingyenes lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.