Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes lehet a Google telefon

|

Olcsó, 100 dollár alatti készülék lesz a Google telefonja? A gPhone-t hirdetések fejében akár még ingyen is osztogathatják.

Hirdetés

A Google telefonjáról újabb pletykák születtek, és születnek annak ellenére is, hogy a Google hivatalosan nem erősítette meg a készülékről szóló híreszteléseket. A Rizzn.com blognak nyilatkozó névtelen bennfentes megerősítette, hogy a gPhone-nak nevezett készülék inkább a 100 dolláros OLPC-nek, mintsem a jóval drágább iPhone-nak lesz majd a versenytársa. A szóbeszéd szerint a Google telefonon Linux kernel fut majd, beépített GPS-szel és Google Maps alkalmazással.

A blog értesülései szerint a Google hirdetésekkel támogatná a telefon árát, és a cég minden lehetőséget kihasznál majd hirdetései megjelenítésére. Az is elképzelhető, hogy a telefonhoz bizonyos feltételek mellett teljesen ingyen hozzá lehet majd jutni - ezt a blog azonban nem tartja annyira valószínűnek.

Mobiltelefonokkal kapcsolatban mindenképp tervez valamit a Google. Jövő év januárjára írta ki az amerikai hírközlési hatóság a 700 Mhz-es spektrum sugárzási jogáért az árverést. A Google korábban jelezte, hogy érdekelné ez az árverés, amennyiben a hatóságok bizonyos feltételekhez kötnék a licenc kiadását (nyílt alkalmazások, nyílt eszközök, nyílt szolgáltatások, nyílt hálózatok). A kiírás szerint a feltételeknek csak egy része teljesült, így kérdéses, hogy a Google ringbe száll-e a frekvencia megszerzéséért folyó harcban. Az amerikai felhasználók számára az lenne a legérdekesebb, hogy Google mobilhálózaton gPhone-t használjanak.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.