Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes szoftverek a jövő gazdaságinformatikusainak

|

Közös szándéknyilatkozattal erősítette meg együttműködését a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola és az IBM Magyarország. Az amerikai vállalat az intézmény 2 éve elindított gazdaságinformatikus képzését támogatja a jövőben, elsősorban ingyenes szoftverek rendelkezésre bocsátásával; alkalmazásai a hivatalos tanrendbe is beépülnek.

Hirdetés

Károly Róbert Főiskola
Károly Róbert Főiskola

Az informatika alapozó tárgyként illetve üzleti és agrárinformatika kurzus formájában korábban is fontos eleme volt a főiskolai tantervnek, de önálló szakként eddig csak a felsőfokú szakképzések kínálatában szerepelt. Az elmúlt években érezhetően nőtt az érdeklődés az informatikai képzés iránt a régióban, a térségben működő multinacionális cégek, kis- és középvállalkozások egyre inkább gyakorlati ismeretekkel felvértezett, az üzlethez is értő informatikusokat keresnek. Ez az igény hívta életre a gazdaságinformatikus képzést Észak-Magyarország egyik meghatározó oktatási intézményében.

Tavaly közel nyolcvanan kezdték meg tanulmányaikat a gazdaságinformatikus szak államilag finanszírozott helyein, idén szeptembertől várhatóan százhetvenen csatlakozhatnak be a képzésbe. Ez biztos hátteret ad az oktatás technikai feltételeinek fejlesztéséhez, melyet a maga eszközeivel az IBM is támogat.

A szerdán aláírt megállapodás értelmében az IBM COGNOS, RATIONAL, Blueworks, BPM, Websphere és Tivoli programjainak oktatása a hivatalos tanrend részét képezi. Az alkalmazások olyan készségek és kurzusok elsajátításában kaphatnak szerepet, mint az infrastruktúra menedzsment, folyamatmenedzsment, üzleti intelligencia és az informatikai rendszerek fejlesztése.

„A Károly Róbert Főiskola számára kiemelt fontosságú, hogy a hallgatói mindenkor a legkorszerűbb gyakorlati ismeretek birtokában kerüljenek a munkaerőpiacra, amit elősegít az informatika terén meghatározó szerepet betöltő IBM-el kötött szerződés is” – mondta az aláírást követően Dr. Magda Sándor, a főiskola rektora. „Az IBM célja egyértelműen az, hogy technológiáin és megoldásain keresztül korszerű, a végzős növendékek elhelyezkedési esélyeit növelő gyakorlati üzleti és menedzsment ismeretek adjon át” – fogalmazott Veres Zsolt, az IBM Magyarország vezérigazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.