Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes szoftverek a Windows 7 első születésnapja alkalmából

|

Egy éve jelent meg a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 7. Erre az időpontra időzítve néhány újdonsággal rukkolt ki a szoftvervállalat.

Hirdetés

A Microsoft a születésnap alkalmából az eddigi legsikeresebb operációs rendszerének nevezi a terméket, mert "népszerűsége a bemutatkozás óta töretlenül növekszik, ma a világ PC-inek 17,1 százalékán futtatnak Windows 7-et".

A szoftvercégnél hozzáteszik: a sikert jól mutatja, hogy az elmúlt évben világszerte 240 millió Windows 7 licencet értesítettek, így a Windows 7 az operációs rendszerek történetében az eddigi leggyorsabb felfutással büszkélkedhet.

Tavaly októberi bejelentése óta Magyarországon is töretlenül növekszik a Windows 7 piaci részesedése, a legutóbbi felmérések szerint jelenleg már a PC-k több mint 18 százalékán fut a népszerű operációs rendszer - ami a régiós átlagnál magasabb érték. A Windows 7 világszerte megelőzte a Vistát, globális részesedése 2010 szeptemberében meghaladta a 17,1 százalékot - a 2010 szeptemberében eladott PC-k 93 százalékán Windows 7 fut.

Családi csomag

Október 22-től a nagyobb elektronikai áruházláncokban Magyarországon is elérhető a Windows 7 Family Pack. A csomag megvásárlói legfeljebb 3 meglévő és eredeti Windows Vista, vagy Windows XP rendszerű otthoni számítógépüket frissíthetik a Windows 7 Home Premium verziójára. A dobozban egy 32 és egy 64 bites szoftvert tartalmazó DVD mellett egyetlen licenckulcs található, ennek segítségével egymást követően 3 PC-n aktiválható a Windows 7 rendszer.

A Családi csomag piacra dobásával a Microsoft abban kívánja segíteni az otthoni felhasználókat, hogy a Windows 7 Home Premium verzió teljes funkció-kínálatának kihasználásával minél gazdagabb szolgáltatásokat élvezhessenek. Az egységes otthoni Windows 7-es környezet új lehetőségeket kínál például azzal, hogy az ?Otthoni csoport" létrehozásával a korábbiaknál egyszerűbben valósítható meg a fájlok és nyomtatók megosztása és közös használata. A Windows 7 rendszert futtató számítógépek összekapcsolásával az ?Otthoni csoport" tagjai a zene-fájlok, képek, videók vagy dokumentumok tárolására szolgáló könyvtárakat könnyebben, automatikusan oszthatják meg egymással.

A Windows 7 Family Pack ajánlott kiskereskedelmi bruttó ára 49.990 forint - ami mintegy 50 százalékos kedvezményt jelent 3 önálló dobozos Windows 7 Home Premium Upgrade termék vásárlásához képest.

Ingyenes szoftverrel ünnepelnek

A Windows 7 első születésnapja alkalmából a Microsoft Magyarország egy különleges csomagot helyezett a torta mellé. Az érdeklődők ezek után egyetlen weboldalra összegyűjtve is megtalálják a Microsoft ingyenesen elérhető szoftvereit, béta-alkalmazásait, biztonságot növelő szolgáltatásait és fejlesztési programjait. Olyan, a megjelenését követően gyorsan népszerűvé vált alkalmazások legfrissebb változatai is letölthetők az oldalról mint például a Microsoft Security Essentials, az Internet Explorer 8, vagy a Facebook alkalmazás Windows rendszerű telefonokra.

Az eligazodást megkönnyíti, hogy a weblapon a különböző felhasználói csoportok (otthoni, diák és tanár, cégek, fejlesztők és IT szakemberek) számára önálló külön kategóriákba sorolva is megtalálhatók a programok.

Az ingyenes szoftverek a www.microsoft.hu/ingyen oldalon érhetők el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.