Hirdetés
. Hirdetés

Intel: internet a zsebben

|

Az Intel elnök-vezérigazgatója a CES-en mondott vitaindító beszédében ismertette a vállalat jövőképét. Paul Otellini négy akadályt sorolt fel, amelynek legyőzését fontosnak tartja.

Hirdetés

A jövő pedig az Intel szerint: internet a zsebben. Mint arra már utaltunk, Otellini azt hangsúlyozta, hogy a mobiltelefonok néhány éven belül a mai számítógépek processzorteljesítményével fognak rendelkezni. Az iparág pedig az internet egy sokkal használhatóbb változatának megteremtése felé halad. "A televízió megjelenése óta most van a legnagyobb lehetőség arra, hogy újra meghatározzuk a fogyasztói elektronikát és szórakoztatást. A holnap internete rendelkezésre áll - bármikor bármilyen információt szolgáltat, akárhol is vagyunk."

Otellini jövőképe szerint aki az idei pekingi olimpiára látogat, már egy zsebben elférő mobil internetes eszközzel képes lesz azonnal lefordítani a feliratokat, étlapokat vagy párbeszédeket, képes vagy hangos formában is, például a Microsoft Tell Me alkalmazásával, melynek koncepcióját Bill Gates ismertette a CES-en.

Az elnök-vezérigazgató szerint négy akadályt kell legyőzni ahhoz, hogy az ilyen jellegű alkalmazások elterjedhessenek az elkövetkező 3-5 évben a legtöbb mobileszközben. A mikroprocesszoroknak erősebbeknek kellene lenniük, és kevesebb energiát kellene fogyasztaniuk. A vezeték nélküli szélessávú infrastuktúra további fejlesztéseket igényel, hogy mindenhol elérhető legyen a nagy sebességű internet-hozzáférés. Emellett az internetes alkalmazásoknak intelligensebbnek és proaktívabbnak kellene lenniük, hogy könnyebben találjuk meg a minket érdeklő információkat. Végül, természetesebb felhasználói felületekre lenne szükség, hogy az emberek hanggal vagy kézmozdulatokkal használhassák az internetet.

Az Intel az első akadályt kívánja elhárítani a mobileszközökbe szánt alacsony energiafogyasztású processzoraival és lapkakészleteivel, melyeket az év második felében kezdenek el szállítani. A "Menlow" platform a Poulsbo kódnevű lapkakészletből és a Silverthorne kódnevű processzorból áll majd. Az ígéretek szerint a fogyasztása a tizede lesz a 2006-ban bemutatott alacsony fogyasztású mobil processzoroknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.