Hirdetés
. Hirdetés

Intelligens, flotta-üzemeltetést támogató megoldást fejleszt a CNW és a Seacon Europe.

|

A „CANbus Logalyser” nevű, a gépjárművekben keletkező digitális és analóg adatok gyűjtésén és elemzésén alapuló rendszer fejlesztését a Magyar Kormány támogatja, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében és a Kutatási Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával.

Hirdetés

A CNW Zrt. „CANbus Logalyser – Gépjárműben keletkező digitális és analóg adatok gyűjtésén és elemzésén alapuló üzemeltetést, illetve üzemeltetést támogató flotta szakmai és intelligens elemző rendszer” címen 119,9 millió forint támogatást nyert a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása (PIAC_13)” programban az Új Széchenyi Terv keretében. A 201,2 millió forintos összköltségvetésű projektben egy nemzetközileg is innovatívnak számító technológián alapuló újszerű prototípus kifejlesztése valósul meg.

Hirdetés

A kutatási-fejlesztési projekt keretén belül egy olyan komplex megoldást fejleszt ki a CNW Rendszerintegrációs Zrt., amely a gépjármű használati adatok birtokában az eszköz pillanatnyi állapotára, állapotának trendjére, valamint a használat módjára enged nagy biztonsággal következtetni. Az előremutató adatfeldolgozó és adatelemző technológiákat felvonultató megoldás lényege, hogy a mért adatok értékelésével érdekelté tegye a gépjármű felhasználóját a kímélő eszközhasználatban és a biztonságos közlekedésben.

Kiemelkedően hasznos lehet az alkalmazás gépjármű flottaüzemeltetők számára, hiszen járműparkjuk használata költséghatékonyabbá tehető. Ugyanakkor nem elhanyagolhatók a várható környezetvédelmi hatások, mivel az optimalizált üzemeltetésből adódóan csökken a káros anyag kibocsátás, az élettartam hosszabbodás miatt pedig a gyártással, illetve újrahasznosítással kapcsolatos negatív környezeti hatások mérsékelhetők.

 

 

A fejlesztés alatt álló új integrált megoldással a CNW Zrt. és a Seacon Kft. a közlekedés biztonságát növelő és a közlekedési eszközök üzemeltetési költségeit csökkentő rendszert kíván szállítani Megrendelőinek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.