Hirdetés
. Hirdetés

Internet egy hétre 300 000 embernek

|

Megnéztük mi szükséges a Sziget internetes működéséhez. Alább a recept.

Hirdetés

Az ACE Telecom beüzemelte a Sziget működéséhez elengedhetetlen adathálózatot, s volt szerencsénk a mínusz egyedik napon betekinteni a kulisszák mögé. A tegnapi sajtótájékoztatón elmondták, hogy mindössze két hét leforgása alatt építették ki a komplex, magas sávszélességű hálózatot, több mint 100 végponttal az Óbudai-szigeten illetve a Sziget, Belvárosban található értékesítési pontjain. A több százezer látogatót számláló Sziget sikere nagyban múlik a garantált, rendkívül magas rendelkezésre állású rendszer megbízható működésén, így a cég többszörösen biztosított rendszert üzemeltet 24 órás supporttal a Szigeten.

A recept:
Ha jól működő Szigetfesztivál internethálózatra vágysz, akkor végy egy kifejezetten szorgos csapatot, ami minden kívánságodat teljesíti, a százfős internet sátortól kezdve a színpadoknál működő távirányítható hangnyomás szabályozókig.

Hozzávalók:

• 6 000 méter optikai kábel,
• 12 000 méter hálózati (UTP) kábel,
• 24 db „okos” switch, gigabites képességekkel,
• 30 db „buta” switch-et,
• 20 db router-t,
• 12 db wifi hot spotot,
• rendkívül nagy sávszélesség.

„A Szigeten egy bármilyen időjárási viszontagságnak ellenálló és extrém leterheltség mellett is működőképes hálózatra van szükség. További megmérettetés, hogy a hálózat kialakítására limitált idő áll rendelkezésre és természetesen semmilyen meglévő infrastruktúrára nem támaszkodhatunk, sőt a fesztivált kiszolgáló hálózatot az esemény után 48 órán belül le kell bontanunk” – mondta Viczián-Dombai Róbert, a Sziget Kulturális Szervezőiroda informatikai vezetője.

Manapság a fesztiválok és nagyobb rendezvények sikeres lebonyolításához hatalmas IT infrastruktúra szükséges, az internet szinte közmű szerepét tölti be. Gyakran komplett irodák költöznek külső helyszínre, és igényelnek nagy sávszélességű internetet ott, ahol egyébként semmilyen internet kapcsolat nincsen. A hálózatnak időjárás és fesztiválozó-biztosnak kell lennie, azonkívül, hogy a internetezők igényeit is ki kell szolgálnia.


A végeredmény, egy hétre tökéletes WiFi lefedettség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.