Hirdetés
. Hirdetés

Internet Explorer 7 - böngésző felturbózva

|

Az alternatív böngészők előnyei mellett az IE 7-ben is számos kiaknázható lehetőség rejtőzik. Hogyan tehetjük kényelmesebbé a Microsoft kissé megtépázott hírnevű programját?

Hirdetés

A PC World tavaly decemberi számában a két frissen megjelent böngészőt, az Internet Explorer 7-et és a Firefox második kiadását hasonlította össze. A cikkből kiderült, hogy a Microsoft böngészőjéhez nem sok kiegészítőt tudunk letölteni, ellenben a vetélytárshoz számtalan hozzávalót találhatunk. Azonban ha nyitott szemmel járunk a világhálón, sok ingyenes és fizetős beépülő modult lelhetünk az Internet Explorerhez is.

Most azok közül gyűjtöttünk össze párat, amelyek segítségével sokkal kényelmesebbé tehetjük a böngészést, de vigyázat: minél több kiegészítőt telepítünk, annál nagyobb a támadási felület, és akár instabillá is válhat a program! Ezért csak saját felelősségre, valamint a mértékek betartásával használjuk a továbbiakban ismertetendő kiegészítőket. Legtöbbjük még a 6-os verzióhoz készült, de vannak már kifejezetten a 7-eshez írt alkalmazások is. Általában elmondható, hogy a legújabb Windows operációs rendszeren, a Vistán is gond nélkül futnak - ahol kompatibilitási problémák léphetnek fel, ott külön jelezzük azt!

IE7 Pro

Az első üdvöskét kifejezetten a már fülekkel is ellátott, új verzióhoz írták. Telepítése után az IE7 Pro az Internet Explorer Eszközök (Tools) menüjéből hívható elő, és hasznos funkciókat rejt. Egyetlen kattintással megváltoztathatjuk a menüsor helyét, és visszatehetjük azt a régi, megszokott pozíciójába, bár ezzel Vista alatt kicsit csorbul a modern összhatás. Ezen kívül elrejthetjük a keresőt, letilthatjuk a dupla kattintásos fülbezárást is, de az igazi finomságok csak ezután következnek.

ieplug_ie7pro.jpg

Átállíthatjuk az egy adott szerverhez való kapcsolódások számát, letilthatunk egyes Internet Explorer-beállításokat, a weboldalakat előre megadott felbontásra méretezhetjük át, tesztelve a kisebb monitorokon való megjelenést. Proxylistát készíthetünk, amelyet gyorsbillentyűvel folyamatosan cserélhetünk, vagy átállíthatjuk a böngésző azonosítóját, becsapva ezzel a weboldalakat. Oldalak szűrésére is képes: fehér- és feketelista alapján válogathatunk, engedélyezhetjük, vagy éppen blokkolhatjuk a megtekintett weblapokat. A szerző ígérete szerint a hasznos kiegészítő tudása a jövőben tovább fog bővülni, és várja a kreatív ötleteket.

Bayden IEToys és Auto Refresher >>

BrowserTools programok >>

Belső keresők, Open Last Closed Tab >>

GripIE és Microsoft fejlesztőeszközök >>

A-toolbar, IERescuer és mások >>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.