Hirdetés
. Hirdetés

Internethasználatban is erősít Kína

|

Kínában az internethasználat fejlődési üteme egyre intenzívebb - legalábbis a kínai hivatal számítása szerint.

Hirdetés

A Kínai Internethálózati Információs Központ (CNNIC) friss jelentéséből kiderül, hogy az elmúlt egy éves időszakban 2004 óta példátlan mértékben, majdnem 32 százalékkal nőtt az internetet használó kínaiaik száma. A 2005-ös és 2006-os évek 18 százalékos fejlődéséhez viszonyítva a kínai hatóság magabiztosan kijelenthette, hogy a távol-keleti ország "magasabb szintű növekedési pályára állt". A bejelentett 162 millió fő azt is jelenti, hogy az internetpenetráció meghaladja a 12 százalékot, így a regionális nagyhatalom már ebben a tekintetben sincs nagyságrendekkel lemaradva a világátlagtól (17,6 százalék).


Az internetelérés típusát vizsgálva még jobb eredményeket kapunk, hiszen a felhasználók háromnegyede szélessávú kapcsolattal éri el a világhálót. Összehasonlításképp: az EU25 átlaga 62 százalék. Szintén figyelemreméltó adat, hogy Kínában több mint 50 millióan vezeték nélküli technológia segítségével (is) neteznek, beleértve azt a 44 milliót, akik mobilon keresztül "hajtanak fel" az információs szupersztrádára.

Említésre érdemes azonban, hogy a jelentésben megváltoztatták az internethasználó definícióját. Míg az elmúlt tíz évben azt vették lajstromba, aki hetente legalább egy órát online volt, mostantól az számít internethasználónak, aki az elmúlt fél év során legalább egyszer csatlakozott a világhálóra. Mint látható, a mostani kritérium lényegesen enyhébb, ami a közölt növekedési adatok relevanciáját is megkérdőjelezi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.