Hirdetés
. Hirdetés

Internetszolgáltató léphet a budapesti tőzsdére

|

Május végére tervezi a tőzsdére való bevezetését az elsősorban internetszolgáltatást nyújtó NordTelekom - értesült a Napi Gazdaság.

Hirdetés

A tőzsdére vonulást Földesi Géza, a NordTelekom értékesítési igazgatója a Napinak elsősorban azzal indokolta, hogy a tőkebevonás lehetősége mellett nyilvánosságot is biztosíthatnak a cégnek. A NordTelekom bevezetése egyelőre csupán a jelenlegi részvényekre vonatkozna, nyilvános kibocsátást csak az általános tőkepiaci helyzet javulása esetén tervez a cég. A NordTelekom tavaly 300 millió forintos éves árbevétele mellett néhány tízmilliós nyereséget termelt; a tőzsdei bevezetés nyújtotta ismertség új ügyfelek szerzéséhez és az üzlet bővítéséhez segítheti őket - tette hozzá Földesi.

A NordTelekom elődjét, az egyik első magyarországi internet szogáltatót, 1995-ben alapították fiatal amerikai szakemberek. A céget 1999-ben felvásárolta a norvég nemzeti telefontársaság, a Telenor, és Nextra néven integrálta Európa egyik legnagyobb távközlési csoportjába. A társaság 2002-től 2006-ig Keystone néven működött. A jelenlegi befektetőcsoport 2006 nyarától irányítja a vállalatot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.