Hirdetés
. Hirdetés

Ipari kémkedéssel vádolják a Sirf volt alkalmazottját

|

A kalifoniai San Ramonban élő férfit azzal vádolják, hogy üzleti titkokat tulajdonított el volt munkaadójától, a Sirftől. A mérnök saját cége lokáció-alapú termékeinek fejlesztésénél használta fel a lopott technológiát.

Hirdetés

Zhiqiang "Michael" Zhangot kedden tartóztatták le; a vádak szerint ipari titkokat lopott el korábbi munkaadójától, a mobiltelefonokban és autós navigációs rendszerekben alkalmazott vezetéknélküli helymeghatározó megoldásokba építhető GPS-chipsetek gyártásával foglalkozó Sirf-től. Zhang, aki maga is elismert szakértője a lokáció-alapú technológiáknak, 2009-es felmondásáig a kaliforniai székhelyű vállalat szoftverfejlesztésért felelős divízióját vezette.

Az ügyészek közlése szerint, Zhang, miután kilépett a cégtől, megalapította a saját mobil helymeghatározó rendszerekre épülő szolgáltatásokra szakosodott cégét, az Anywhere Logic-ot ?ahol a Sirf-től eltulajdonított üzletit titkokat is felhasznált".

Zhang két mérnököt, Xiaodong Liangot és Yanmin Lit is elcsábított a Sirf-től; az azóta Kínába visszatért férfiak szintén vádlottként szerepelnek az ügyben.

Zhangot eredetileg november tizedikén vádolta meg hivatalosan a bíróság: amennyiben bűnössége bebizonyosodik, akár tíz éves börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.