Hirdetés
. Hirdetés

iPhone-on is megvetette a lábát az Office

|

Megjelent a OneNote iOS-re optimalizált változata, amely iPhone, iPad és iPod Touch készülékekre telepíthető.

Hirdetés

Miközben a Microsoft talán még úgy gondolkodik, hogy mobil fronton egy nap sikerül megszorongatnia az iPhone-t, a redmondi szoftvercég Office csapata elkészítette irodai programcsomagjának első iOS-re optimalizált alkalmazását: a OneNote jegyzetelőt. A jeles eseménynek egy akciót is hirdettek: az alkalmazást egy ideig ingyen biztosítják a felhasználók számára a Microsoft elmondása alapján. Első körben sajnos csak az Egyesült Államokban, ám idővel a többi régióban is be kívánják vezetni a szoftvert.

 

 



A windowsos társához hasonlóan az iPhone-os OneNote is képes automatikusan szinkronizálni a jegyzeteket a felhasználók felhőjébe, egészen pontosan a Live Skydrive tárhelyére, ahol az egyszerű szerkesztést biztosító, böngészőben futtatható Office alkalmazásokkal meg lehet tekinteni azt bármilyen platformon, sőt alapvető módosítások is elvégezhetőek rajta. Az iPhone rendszeren való megjelenése egyébként azon szempontból is érdekes, hogy a OneNote eddig nem volt Mac OS X-en elérhető, a legfrissebb Office for Mac 2011-ben is csak a Word, az Excel, a PowerPoint és az Outlook kapott helyet, a jegyzetelő alkalmazás nem.

Jason Bunge, a Microsoft vezető termékmenedzsere korábban egy interjúban már utalt rá, hogy hamarosan érkezni fog az iPhone-ra optimalizált OneNote, de azt nem kívánta elárulni, hogy pontosan mikor várhatóak a jövőben más iOS-re írt Office programok. "Teljes mértékben jogosan várhatja az Office jelenlétének a kiterjesztését más platformokra" - idézi Bunge-t a Wall Street Journal újságírója.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.