Hirdetés
. Hirdetés

Iphone-os és androidos alkalmazáskereső a Yahoo-tól

|

A keresőcég olyan eszközöket fejlesztett ki, amelyek segítségével az iPhone és Android felhasználók az eddigieknél jóval könnyebben rátalálhatnak az őket érdeklő mobil alkalmazásokra és az azokkal kapcsolatos információkra.

Hirdetés

A Yahoo csütörtökön mutatta be App Search keresőmotorját és az Android illetve iPhone telefonokra fejlesztett alkalmazáskereső eszközét, az App Spotot. Az App Search és a mobil keresők nagymértékben megkönnyíthetik a két legnépszerűbb operációs rendszer felhasználóinak életét, akik a segítségükkel az eddigieknél jóval könnyebben eligazodhatnak a több százezernyi mobil alkalmazás között.

A cég rendszerei az Android Market és az Apple App Store katalógusát is folyamatosan indexelik - ráadásul a gyártók saját keresőinél jóval nagyobb hatékonysággal. „A keresőik jók, de messze nem a legjobbak" - jellemezte az alkalmazásboltok saját megoldásait Shashi Seth, a Yahoo keresőmegoldásokért felelős rangidős alelnöke.

Seth szerint a mobil alkalmazásokkal kapcsolatos információk - leírások, értékelések, tesztek és ajánlások - felkutatására alkalmazott módszerek többsége ma még elég kezdetleges, ezeket leginkább a kilencvenes évek webes keresőihez lehet hasonlítani.

A Yahoo szakértőinek véleménye szerint számos felhasználónak komoly gondot okoz, hogy megtalálja a neki leginkább megfelelő alkalmazásokat. A keresőcég megoldása nem csak a hagyományos módszerekkel operál, hanem a felhasználók preferenciáinak megfelelő ajánlásokat, értékeléseket, teszteket és a kategóriák szerinti böngészést is elérhetővé teszi.

Miután a felhasználó kiválasztott egy alkalmazást, a Yahoo keresőeszközeinek segítségével egyenesen az Android Marketre vagy az App Store-ba juthat.

A Yahoo tervei között szerepel, hogy tovább bővítse speciális keresőmegoldásainak „látókörét", amelyek segítségével a jövőben a táblafelhasználók - iPad, Samsung Galaxy Tab, RIM Playbook és más eszközök tulajdonosai - is könnyebben válogathatnak majd az alkalmazások között - sőt, idővel a webes alkalmazások is sorra kerülhetnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.