Hirdetés
. Hirdetés

iPhone 5: Viszik, mint a cukrot

|

A "Map-gate" nincs hatással az Apple új okostelefonjának eladásaira; a rajongók továbbra is csomójával vásárolják az iPhone 5-öket. Legalábbis egy iparági elemző szerint.

Hirdetés

iPhone 5 - továbbra is
iPhone 5 - továbbra is

Az iPhone 5 és az iOS 6 bemutatása óta folyamatos bírálatok érik az Apple-t: a kritikusok szerint a kaliforniai cég mobil operációs rendszerének legújabb verziójában debütáló Maps térképalkalmazás nem üti meg a versenytársak által felállított mércét.

A Maps hiányosságai akkora felhördülést váltottak ki iparág-szerte, hogy azt már Tim Cook, az Apple mindenható vezérigazgatója sem hagyhatta (bocsánatkérő) szó nélkül; a CEO a múlt héten egy személyes hangú levélben követte meg a csalódott felhasználókat.

Továbbra is jól fogy

Shai Wu, a Sterne Agee elemzője szerint hiába a botrány, az iPhone 5 továbbra is remek eladási mutatókat produkál, ami egyértelműen azt mutatja, hogy a fogyasztók bíznak az Apple-ben és annak termékeiben. „Az új Maps applikációval kapcsolatos, nagy sajtónyilvánosságot kapott kétségek ellenére, nem látunk változásokat az ellátási lánc kiépítésének tervével kapcsolatban – írta Wu. – Továbbra is hatalmas az érdeklődés.”

Az elemző szerint az Apple nagyon talpraesetten kezelte a „Map-gate”-et. A cég vezetése jól döntött, amikor elébe ment az eseményeknek, és maga javasolta felhasználóinak a konkurens gyártók szolgáltatásainak használatát – vélekedett. Az Apple legfontosabb célja, hogy „a lehető legjobb felhasználói élményt szavatolja, ehhez pedig vezető platformként third-party támogatásra is alapvető szüksége van” - húzta alá Wu.

Van képernyőjük hozzá

A szakember úgy véli, hogy az átmeneti kijelzőhiány – az elemzők többsége szerint ez okozta, hogy az Apple a készülék bemutatását követő első hétvégén „alig” ötmillió darabot adott el az új csodatelefonból – enyhülőfélben van. „Úgy látjuk, hogy az in-cell érintőképernyők gyártása beindult, ami nagyban hozzájárulhat az eladások további növekedéséhez” - írta elemzői feljegyzésében.

Az Apple az iPhone 5-ben egy új, „in-cell képernyő technológiának” nevezett megoldással váltotta ki a korábban használt paneleket; a technológia lényege, hogy egyetlen rétegben egyesíti a kép megjelenítéséért felelős kijelzőt és a navigációt lehetővé tévő érintésérzékeny szenzorokat. Így az eddigieknél vékonyabb érintőképernyők készíthetők – igaz, a gyártási költségek is alaposan megugranak. Ráadásul, mivel egy teljesen új technológiáról beszélünk, maga a gyártási folyamat is körülményesebb, mint a hagyományos panelek esetében: részben ez okozhatta, hogy a gyártóknak nem sikerült elégséges készleteket felhalmozniuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.