Hirdetés
. Hirdetés

Írható Blu-ray lemez már márciusban

|

A Sony Europe adatrögzítéssel foglalkozó divíziója bejelentette, hogy az első írható Blu-ray lemezek még a hónap folyamán az európai piacra kerülhetnek.

Hirdetés

Az egyrétegű BD-RE (Blu-ray Disc Rewritable) újraírható lemez március közepétől, míg a szintén egyrétegű, és csak egyszer írható BD-R április elejétől lesz kapható. A kétrétegű lemezeket valamikor később tervezik megjelentetni.

Az egyrétegű média 25 gigabájt tárolására alkalmas. Az első változatok kétszeres adatátviteli sebességre képesek, amely 72 Mbit/sec, vagyis másodpercenkénti 9 megabájt mozgatását jelenti - tehát ezeket a lemezeket körülbelül 46 perc alatt lehet teleírni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.