Hirdetés
. Hirdetés

IRISNotes Executive 2

|

Hogyan digitalizáljuk a papírra írt jegyzeteket vagy rajzokat?

Hirdetés

A digitalizálás napjaink fontos része. Régi VHS vagy DIA felvételeket percek alatt átkonvertálhatjuk digitális formába így könnyedén és helytakarékosan megőrizhetjük emlékeinket.

Hirdetés

De mi a helyzet a papírra vetett jegyzetekkel, rajzokkal?

Kezembe vettem egy IRIS márkájú toll alakú szkennert, ami a fenti kérdésre ad választ.
IrisNotes Executive 2 tollszkenner segítségével bármilyen papírra rajzolt vagy írt dokumentumot könnyedén feltölthetünk iPad, iPhone készülékre vagy személyi számítógépre, notebookra.
És hogy miért is érdekes ez a termék ?
Iskolásoknak, újságíróknak, üzletembereknek fontos kellék lehet egy tárgyalás , tanóra vagy interjú során de más területeken is megállja a helyét.

A szkenner dekoratív dobozába több dolgot is elrejtettek. A tollszkenner és a vevőegység mellett 3 darab tollbetétet és 2 fajta kábel is helyett kapott a dobozban, az egyikkel PC-re a másikkal iPad vagy Iphone-ra csatlakozathatjuk a vevőegységet. A csomag része még egy tok amiben bárhova magunkkal vihetjük. Természetesen a telepítő CD-t, használati útmutatót is biztosították számunkra a termékhez.



Első lépések.
Az első használat előtt szükséges feltölteni mindkét készüléket (vevőegység, tollszkenner) de egy teljes feltöltés maximum 3,5 órába telik. Közben előkészíthetjük a terepet és feltelepíthetjük a szoftver a gépünkre. A telepítés végén beállíthatjuk a menü nyelvét, de a szkenner használata során alkalmazott nyelveket is meg kell adnunk.

A vevőegységet csíptessük egy üres A4-es vagy kisebb méretű lap tetejére, lehetőleg középre. Ezt a vevő hátoldalán található csipesz segítségével hajthatjuk végre. Kapcsoljuk be a vevőt és kezdjünk el írni vagy rajzolni a lapra. A vevőegységen a toll használatát egy toll formájú ikon jelzi. Figyeljünk oda, hogy a tollat a megszokott módon fogjuk, hagyjunk valamennyi sorközt két mondat között. Az egyik legfontosabb, hogy ne tegyük az ujjunkat a tollhegy, közelébe mert az blokkolhatja a jelét. Végezetül a vevőn található gomb megnyomásával menthetjük jegyzetünket. A kijelzőn lévő szám, azt jelzi, hogy mennyi elmentett jegyzet van elmentve. A készülék 100db A4-es oldal jegyzetet képes elmenteni.

 

Csatlakoztassuk a vevőegységet a számítógépünkhöz. Ezután egyből előugrik egy ablak (MyScript Ink Retriever) ahol lehetőségünk van letölteni a jegyzeteket a gépünkre. Ezt a „Tina letöltés „ gomb megnyomásával végezhetjük el. A beolvasási beállítások alatt a speciális beállítások között megtaláljuk fájlok törlését az eszközről, mentés után. Így minden lementés után a vevőegységről törlődik a jegyzet. IRISNotes Executive program megnyitása után láthatjuk a lementett oldalakat . Minden oldalt külön fájlként jelenít meg. Ebben programban lehetőségünk van a dokumentumok szerkesztésére. Kitörölhetünk, kiemelhetünk és hozzá is írhatunk részeket ezzel tökéletesítve a dokumentumokat. Az egyik legfontosabb beállítások közé tartozik, hogy nyomtatott formába is átalakíthatjuk a kézzel írt szöveget. Ennek egy iskolai vagy más jegyzetelés után nagy szerepe van. így nem kell újra begépelni a szöveget WORLD-be. Egyszerűen az Átalakítás menüpont alatt a szükséges beálltások után megtehetjük, hogy nyomatott formába varázsoljuk kézírásunkat. Ezek utána WORLD is megjeleníthetjük ahol meg szinte kötetlen szerkesztési lehetőségünk akad. Ezek után már szint nincs akadály előttünk, hogy egy kézírást digitális, nyomtatott formába jelenítsünk meg. Az Export gomb megnyomásával beilleszthetjük a szöveget email-be, jegyzettömbbe.

A készülék használata során találkozhatunk még egy programmal. A MyScript Trainer segítségével a program könnyebben felismeri a kézírásunkat így biztos nem lesz olyan szó amit félreír a szöveg konvertálásánál.

A tollszkennert egérként is használhatjuk. Csatlakoztassuk a számítógéphez a vevőegységet és nyomjuk meg rajta a gombot egyszer. Ezután megjelenik rajta egy egér ikon, ezek után elindul az egér funkció. Az egér gombját a tollbetét lenyomása váltja ki. Így ha be akarunk valamit zárni , csak nyomjuk lefelé a tollat egy kemény felületen. Az Apple store-ból egy alkalmazás letöltése után iPad, iPhone, iPod készülékekre is áttölthetjük írásainkat, rajzainkat.

Természetesen egyéb funkciókkal is rendelkezik ez a készülék, de a legfontosabbakról beszéltem.

 

Összességében elégedett vagyok ezzel a termékkel és bátran ajánlom mindenkinek. Annak idején Én is nagy hasznát vettem volna az iskolás éveim.
Újságíróknak kifejezetten hasznos kellék, főleg azoknak, akik még a kézi jegyzetelés hívei. Diákok táskájában szintén megállja a helyét. Gondoljuk csak bele, hogy jegyzetelünk a tanórán és otthon percek alatt nyomtatott formába varázsolhatjuk a tananyagot és utána küldhetjük is az osztálytársaknak. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak egy diák jegyzeteljen az osztályból…
Üzletembereknek is ajánlott termék például egy meeting során elég ha egy ember veti papírra a jegyzeteket.

Ha többet szeretne megtudni, írjon az info@alphasonic.hu-ra vagy hívja a 06-1-88-33-100-as számot!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.