Hirdetés
. Hirdetés

Irodai tintasugaras technológia a Xeroxtól

|

Eddig lézeres és szilárd-tintás nyomtatókat találhattunk a Xerox kínálatában, mely most olyan tintasugarasokkal bővül, melyek másodperceként 2 milliárd tintacsepp precíz koordinálására és felügyeletére képesek.

Hirdetés

Nagy léptékű demonstrációt tartott új technológiája bemutatóján a Xerox az idei IPEX kiállításon. A berendezést 56 tartós, piezoelektromos nyomtatófej hajtja, melynek több mint 49 ezer fúvókája másodpercenként közel 2 milliárd festékcseppet juttat a papírra. A berendezés percenként kétezer színes oldalt állít elő. A technológia a festékadagolás szabályozásával normál papíron is magas színminőséget ígér.

?A Xerox már régóta a grafikus kommunikációt támogató tintasugaras technológiák élen járó gyártójaként ismert. Most egy olyan technológiát tökéletesített, amellyel várhatóan újabb és újabb felhasználói igényeknek tud majd eleget tenni" - mondta Jim Hamilton, az InfoTrends' Production Hardware Consulting Services vezetője.

Lézerminőség olcsó normál papíron?

A technológia segítségével kiváló minőségben nyomtathatunk 152,4 méter/perc sebességgel, akár kis egységtömegű lapokra is. A kedvezőbb árú papírok felhasználása illetve előállítása is kevesebb erőforrást igényel és a gyártó szerint ezáltal környezetünket is jelentős többlet terheléstől kímélhetjük meg. A Xerox szerint nem jelent problémát a bevonat nélküli, közönséges papírokra nyomtatás sem. Sok, különösen régebbi tintasugaras nyomtató ugyanis nem képes jó kontrasztot és kontúrt biztosítani kezeletlen papírfelületen, mert a tintacseppek szétfolynak. A Xerox olyan tintasugaras technológiát fejlesztett ki, ahol a tökéletes hatást a berendezésbe épített érzékeny szenzorok biztosítják: ezek pontosan vezérlik minden egyes tintafúvóka mozgását, azonnal korrigálva az esetlegesen előforduló hibákat.

2000 Xerox szabadalomra épül a technológia

Más gyártók is alkalmaznak tintasugaras technológiát a nagy volumenű nyomtatásban (gondolhatunk például a HP Scalable Printing technológiájára), általában közös pont a papír teljes szélességét lefedő nyomtatófej rendszer. A Xerox fejlesztések egyik pillére szintén a robusztus nyomtatófej kialakítás. A rozsdamentes acélfej körülbelül két kártyapakli méretű, miközben 880 mikroszkopikus fúvókát tartalmaz - minden egyes darab vastagsága egy hajszál vastagságának felét teszi csak ki. A szorosan egymás mellett sorakozó 56 darab nyomtatófej nagy sebességű, 4 színű, 600 dpi-s nyomtatást tesz lehetővé teljes szélességben, egészen 52,07 centiméterig.

Az új Image On Web Array (IOWA) szenzor feladata az, hogy másodpercenként több milliárd tintacsepp pontos felületre kerülését felügyeli. Az intelligens szerkezet minden egyes nyomtatófej működését regisztrálja, és ahol kell, elvégzi a korrekciót. Más ipari tintasugaras rendszerek általában egy operátor felügyeletére szorulnak, ami jelentősen lelassítja a folyamatokat. A Xerox rendszerében alkalmazott IOWA érzékelő ezzel szemben automatikusan képes felismerni és korrigálni a csökkenő tintamennyiségből származó hibákat a munkafolyamat megszakítása nélkül.

Vizes vagy víz-bázisú tinták helyett egy szabadalmaztatott, gyanta alapú, szemcsés festékanyagot használ az új technológia, ami egyedülálló módon az alacsonyabb árkategóriájú, bevonat nélküli papírokat sem áztatja át és élénk színeket eredményez. A technológia ennek elismeréséül kapta meg a ?Good" fokozatot az INGEDE-től, az európai papírgyártó vállalatokat tömörítő szervezettől.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.