Hirdetés
. Hirdetés

Ismét akku-visszahívás

|

Az Acer Amerika önkéntes akku-visszahívást jelentett be, az akkumulátorok gyártója pedig ismét a Sony.

Hirdetés

Az amerikai Acer és az egyik fogyasztóvédelmi hatóság (US Consumer Product Safety Commission) számos lithium-ion akkut hív vissza közösen, melyeket a Sony Energy Devices gyártott. A visszahívás előzménye 16 olyan incidens, amikor az akku túlmelegedése csekély anyagi kárt, illetve két esetben apróbb égési sérülést okozott. Az Acer akciójának érdekessége, hogy az esetekben a közös pont a Sony által gyártott akkuk, de egyetlen érintett gép sem került ki az Acertől.

Bár az érintett gépek hivatalos forgalmazón keresztül nem kerülhettek Európába, az természetesen előfordulhatott, hogy valaki magán import útján hozott be az USA-ban vásárolt noteszgépet, így nem kizárható, hogy Acer noteszgépek magyarországi tulajdonosai mégis érintettek.

Az alábbi, az Egyesült Államokban és Kanadában, 2004 májusa és 2006 novembere között értékesített Acer modellek érintettek az ingyenes cserét kínáló visszahívásban:

TravelMate sorozat: 242x, 320x, 321x, 330x, 422x, 467x, 561x, C20x.

Aspire sorozat: 556x, 560x, 567x, 930x, 941x, 980x.

Az Acer oldala részletes információval szolgál a visszahívásról, ráadásul magyarul!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.