Hirdetés
. Hirdetés

Ismét használt mobilokat gyűjtenek

|

A Pannon április 30-ig kedvezményt ad új telefon vásárlásakor azon ügyfeleinek, akik leadják használt készülékeiket.

Hirdetés

A nagy érdeklődés miatt a Pannon április elején újraindította a Közel a környezethez programja részeként beharangozott régi telefonkészülék csereakcióját. Az 5000 forintos kedvezmény április 30-ig vehető igénybe, kártyás vagy számlás előfizetés és készülék vásárlásakor vehető igénybe. A használt telefonokat országszerte hat Pannon Shopban és több mint kétszáz partnerüzletben lehet leadni. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy a mobil IMEI-száma beazonosítható legyen és a készülék leadója a mobil tulajdonjogáról nyilatkozzon.

A használt mobilokat a Pannon boltjaiban már 2004 óta gyűjtik, a visszagyűjtött elektronikus hulladék együttes mennyisége 2004-ben 98 kg, 2005-ben már 719 kg volt - nyilatkozta korábban a Computerworldnak Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója. A Pannon kampányának hatására 2006-ban megsokszorozódott a leadott elektronikus hulladékok mennyisége. A mobilkészülékekben és akkumulátoraikban nehézfémek találhatók, ezért nagyon fontos, hogy ne illegális lerakókba kerüljenek, mert a talajba jutva szennyezik a termőföldeket és a talajvizet. A mobilkészülékek feldolgozásakor először a veszélyes hulladékot képező akkumulátorokat távolítják el szakszerűen, majd a megmaradt műanyagház és alaplap kerül feldolgozásra. A feldolgozócég a feldolgozott hulladékból a készülékek alapanyagának akár 95 százalékát is visszanyerheti, amelyet visszaszolgáltat az iparnak - fejezte be Majorosi Emese

A szolgáltatók új készülék vásárlásakor kötelesek a régi, leadott telefont átvenni. A mobiltelefon hulladékot szakszerűen kezelik, megsemmisítik vagy újrahasznosítják. A hulladékgyűjtő és - kezelő rendszerek kiépítésének magyarországi menetét, a hazai gyártók, kereskedők és fogyasztók feladatait a magyar kormány 264/2004-es rendelete határozza meg. A Vodafone külön közleményben hívja fel ügyfelei figyelmét erre a lehetőségre, a T-Mobile a használt akkumulátorokat számítja be az újonnan megvásárolt árába.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.