Hirdetés
. Hirdetés

Ismét Huawei-gyártás Pécsett

|

A Flextronics és a Huawei Technologies Hungary hétfőn tett bejelentése szerint a Flextronics Pécsen gyárat indít, amelyben a Huawei távközlési berendezéseit - optikai, átviteli egységeket, vezeték nélküli kommunikációt kiszolgáló termékeket - szerel össze.

Hirdetés

A két cég ígérete szerint a gyártósorról az első termék már december 5-én legördülhet. Az új összeszerelő csarnok tevékenysége része lesz a Huawei Europe Supply Centernek (Huawei Európai Ellátó Központ), amely a európai kontinenst látja el a kínai multi termékeivel.

A mai sajtóbejelentés
A mai sajtóbejelentés

Az ügy előzménye, hogy a Huaweinek nyár óta fennálló beszállítói problémái voltak, miután a korábbi, összeszereléseket végző finn gyökerű Elcoteq csődvédelmet kért, és azóta folyamatos nehézségek közepette működött. Emiatt a Huaweinek is módosítani kellett működési tervein.

A jelenlegi megállapodással azonban ismét kiegyensúlyozottá válhat a termelés. A Huawei így néhány hetes csúszással tartani tudja azt a tervét, amely szerint eredetileg 2011 végére 1,2 milliárd dolláros bevételt ér el Magyarországon. Az új gyár nem zöldmezős beruházás, hanem már meglévő pécsi épületeket hasznosít. 2012 közepére várhatóan ötszáz főt foglalkoztat majd a Baranya-megyei üzem.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.