Hirdetés
. Hirdetés

Itt a 15. 24 órás programozóverseny

|

Megkezdődött a jelentkezési időszak a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületének (MAVE) legnagyobb programjára a Challenge24-re.

Hirdetés

Az idén 15. jubileumát ünnepli a Challenge24, Európa egyik legnagyobb és egyik legrangosabbnak tartott független programozó csapatversenye, mely egyedülálló lehetőség a magyar hallgatók és a már profik számára, hogy hazai környezetben közvetlenül mérhessék össze tudásukat a világ legjobb programozóival.

Hirdetés

A háromfős csapatok a 2015. február 28-i, a verseny internetes oldalán zajló előválogatóból kerülhetnek a budapesti döntőbe, melyet a MAVE április 23-26 között rendez meg. Az idei küzdelem is számos hazai és nemzetközi cég támogatása mellett zajlik, így gyémánt fokozatú támogatóként a 25 éves múlttal rendelkező Fornax, amely már a kezdetek óta szponzorálja a versenyt, valamint a Google, a Microsoft, vagy a Prezi.

A Challenge24 immáron 15. éve csábítja hazánkba a világ legjobb programozóit. Minden évben több száz csapat indul a versenyen, melyen a mezőny első felében végezni, komoly szakmai teljesítmény. A versenyt a támogatók a helyszínről is folyamatosan figyelemmel kísérik, melyhez idén az ITpiknik nevű kapcsolódó programunkon keresztül, a döntőbe nem jutott versenyzők számára is szakmai programot kínálunk, emellett lehetőséget a különböző támogatókkal való megismerkedésre, kapcsolatépítésre. Ez a tavalyi 324 csapatos mezőny mintegy 80 magyar induló csapatának egyedülálló kapcsolatteremtési lehetőséget jelent a támogatókkal és a versenyen indulókkal egyaránt.

A verseny résztvevőinek komplex, sokféle ismeretet igénylő feladatsort kell megoldaniuk, melyek matematikai, algoritmuselméleti, grafikai, hálózati és mesterséges intelligenciával kapcsolatos problémák köré épülnek. A feladatokat való életből vett problémák ihletik, melyeknek megoldása algoritmikus úton lehetséges.

 

Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a résztvevők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre, programozási nyelvre vonatkozóan. A résztvevők akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni döntő során is saját számítógépeiket használják.

A hallgatók részvételét a hazai egyetemek mellett, külföldi felsőoktatási intézmények is támogatják, emellett magyar és nemzetközi cégek sora tartja fontosnak a kihíváson keresztül a tehetségek felkutatását és megismerését. A versenyre február 26-ig lehet jelentkezni a Challenge24 honlapján.

A ch24.org/archive.html weboldalon megtalálhatók az elmúlt 15 év feladatai, megoldásokkal együtt, hogy ezzel is segítsék a felkészülést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.