Hirdetés
. Hirdetés

Itt a lopott üzleti adatok árlistája

|

Az illegálisan megszerzett adatoknak pontos ára van a feketepiacon.

Hirdetés

A minőséget az alvilágban is meg kell fizetni: Francois Paget, a McAfee Avert Labs szakértője a biztonsági cég blogjában tette közzé azt a listát, amelyet saját nyomozása eredményeként az interneten talált. Az árlista alapján a bűnözői csoportok meghatározott összeg ellenében számos nemzetközi pénzintézet illegálisan megszerzett ügyfél-, hitelkártya-, illetve bankszámla-adataihoz juthatnak hozzá.

20080509hacker.jpg

Így például egy, az amerikai Washington Mutual Bankál vezetett, 14 400 dolláros egyenleggel rendelkező számla belépési adataiért 924 dollárt kérnek, míg egy angliai, 10 044 font egyenleggel rendelkező Citibank-számla 1310 dollárt kóstál a feketepiacon. Az adattolvajok még garanciát is nyújtanak: amennyiben a vevő 24 órán belül nem tud hozzáférni a bankszámlához, úgy egy másik ellopott számla belépési adatait kapja meg.


Szeretne látni egy ilyen árlistát? Kattintson ide a teljes cikkért! >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.