Hirdetés
. Hirdetés

Itt a publikus Internet Explorer 7 béta

|

A Microsoft végre közkinccsé tette a Windows Vistában debütáló új Internet Explorer 7 webes böngésző publikus bétáját.

Hirdetés

Az új IE 7 nem sokban különbözik a konkurrens Mozilla Firefox 1.5, és Opera 9 Preview változataitól, de a jelenleg legelterjedtebb Internet Explorer 6-hoz képest nagy előrelépést jelent.

Gyakorlatilag az összes olyan hasznos szolgáltatást "beledobálták" a fejlesztők a hetes Explorerbe, ami korábban a több, ingyenes böngészőben debütált. Ilyen például a "többfüles" böngészés, amelynek segítségével egy ablakon belül több oldal jeleníthető meg. A keresődoboz is ismerős lehet a Firefoxból, és meg kell említeni az RSS valós idejű támogatását is. Az újdonságoknak megfelelően a kezelőfelületet is átalakították. A vezérlőgombok helyét minimálisra csökkentették, hogy minél több legyen megjeleníthető a megnyitott weblapból. Érdemes szót ejteni még a beépített biztonsági modulokról is, amelyek közül az adathalászat elleni szűrő (antiphising filter) a legérdekesebb.

Az Internet Explorer 7 béta 2-es változata kizárólag Szervizcsomag 2-vel telepített operációs rendszerre telepíthető, és a program a telepítés előtt megkívánja a Windows eredetiségének vizsgálatát is.

Ami a böngészőfüles megoldást illeti, ebben a témában egyetlen újítással szolgálhatnak az IE7 fejlesztői a Firefoxhoz képest. Ez pedig egy apró ikon a lapfülek előtt, amire kattintva az összes lapfül felsorolása jeleníthető meg, külön jelezve, hogy melyiket látjuk közülük jelenleg. Ennek akkor van jelentősége, ha már annyi lapfül van megnyitva, hogy azok egymás mellett nem jeleníthető meg mindegyik. Ezt a funkciót a Firefox egy külön bővítmény segítségével képes ellátni.

Az adathalászat elleni szűrő tulajdonképpen egy ActiveX kezelő. Ez az egyre inkább terjedő félben lévő, ActiveX segítségével adatokat lopó, illetve a gépre titokban feltelepülő reklámprogramok ellen próbál jobb védelmet nyújtani.

A már korábban említett flush funkció segítségével pedig gyorsan és minden eddiginél egyszerűbben törölhetjük a számítógépről az oldalak böngészésével eltárolt ideiglenes fájlokat, űrlap-adatokat, jelszavakat, stb.

Az RSS támogatás abban merül ki, hogy a különböző oldalakon megtalálható RSS információkat a Kedvencek közé pakolhatjuk. Ám, szemben a Firefoxszal, a friss hírcímek előnézetét itt nem tudjuk megtekinteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.