Hirdetés
. Hirdetés

Itt a Windows Live Messenger 9 béta

|

A 8.5 után a Microsoft ismét frissíti csevegőprogramját: a cég ígéretei szerint az újabb verziószám sok újítást hoz majd.

Hirdetés

Hosszú ideje nem változott már jelentősen a Windows Live Messenger szolgáltatásköre. A Microsoft elsősorban a megjelenéssel kapcsolatos változtatásokra, valamint a központi fejlesztésekre koncentrált, amilyen például a Windows Live is. A Messenger 9 azonban ennél sokkal messzebb próbál menni - bár a végleges változat megjelenése csak 2008 végére várható.

Ezúttal jelentős változtatással nem találkozhatunk a grafikus felületben: a 8.5-höz képest minimálisan "vistásodott" a már jól megszokott felület - ez persze még sokat változhat a végleges verzió megjelenéséig. Jelentős változtatás azonban az avatárokkal - felhasználói képekkel - kapcsolatos újítás. A Live Messenger 9-ben animált gif fájlokat is használhatunk, természetesen akár sajátokat is, így engedve további szabadságot kreativitásunknak.

Egyedivé tehetjük még üzenőprogramunkat speciális hangeffektusok hozzáadásával: kiválaszthatjuk, hogy bejelentkezéskor partnereinknél milyen hangeffektus szólaljon meg. Szinte már látni véljük lelki szemeinkkel, ahogy 200 partnerrel rendelkező kollegáink reggel nyolc óra körül sikítva hajítják el fejhallgatóikat a bejelentkezők miatt.

A különféle riasztásokhoz (beérkező videohívás, figyelmeztető jelzés) szintén válogathatunk a beépített hangsablonok közül, de egyedi darabokat is létrehozhatunk. Ehhez remek segítséget nyújt az apró hangszerkerkesztővel egybeépített tallózó, amelyben a beolvasott fájlokból tetszés szerint kivághatjuk a kívánt részt - még be- és kiúsztatást (fade) is kapcsolhatunk.

? A valóban hasznos újítások ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.