Hirdetés
. Hirdetés

Itt az Android Pie személyi számítógépre!

|

Már letölthető a PC-s kiadás kísérleti változata.

Hirdetés

Hirdetés

Az Android-x86 projekt eljutott oda, hogy az erre áhítozó felhasználók feltelepíthetik az Android 9 Pie mobiloperációs rendszert személyi számítógépükre.

Az Android-x86 9.0, amely az Android 9 Pie (android-9.0.0_r50) operációs rendszeren alapul, 32 bites (x86), illetve 64 bites (x86_64) számítógépeken is használható, és az Android 9 Pie tudásán túlmenő szolgáltatásokat is nyújt.

A többletlehetőségek közé tartozik egyebek közt az OpenGL ES 3.x hardvergorsítás támogatása AMD, Intel, Nvidia és QEMU (virgl) rendszereken. Az új OS támogatja ezenkívül az Intel HD-val és G45 grafikus kártyával felszerelt eszközökön a hardveres gyorsítású kodekeket, és a biztonsági rendszerindítást UEFI lemezről.

Fontos szolgáltatás az új, szöveges alapú GUI telepítő, és az ARM applikációk támogatása egy belső hídmechizmuson keresztül, valamint az új Tálca, amely alternatív indítóként működik.

Érdemes tehát kipróbálni a szoftvert, de fontos szem előtt tartani, hogy a szoftver egyelőre még fejlesztés alatt áll, ezért munkára ne használjuk, csak tesztelésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.