Hirdetés
. Hirdetés

Itt az első Intel alapú Alma

|

Az Apple bemutatta legújabb mobil számítógépét, az Intel Duo Core processzorra épülő MacBook Pro modellt.

Hirdetés

Az alig két és fél cm vastag, kevesebb mint 3 kg tömegű, praktikus alumíniumházába most már kétmagos processzor kerül a videó-konferenciára is alkalmas iSight kamera és más multimédia technológiák mellé. Az Apple Remote távirányítónak köszönhetően az új MacBook Pro gépeken látványos bemutatókat is lehet tartani, akár egy egész szobát megtöltő közönség számára is. Az új mobil számítógépek a mobil felhasználók munkáját megkönnyítő újdonságot, mágneses tápegység-csatlakozót is tartalmaznak.

"Az új MacBook Pro kétprocesszoros asztali teljesítményt kínál kecses, mobil fémházba építve" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Az új, kétmagos, Intel Core Duo processzor nem egy, hanem két PowerPC G5 teljesítményét kínálja, egy hüvelyknyi vékony szerkezetben."

Az Intel Core Duo processzor kétmagos számítási teljesítményt kínál, átütően gazdaságos teljesítmény-felvétel mellett, mely ideális megoldást jelent a mobil számítógépek felhasználói számára. A gyakorlati felhasználás során az új MacBook Pro közel négyszer nagyobb teljesítményt kínál, mint elődje, a legutolsó PowerBook G4 modell.

Az új MacBook Pro is tartalmazza a Front Row multimédia szoftvert, mely az Apple Remote távirányítóval látványos előadások, bemutatók megtartását teszi lehetővé, valamint egészen különleges hangulatot teremt saját zenék, filmek, képek közötti kalandozáshoz akár az iPhoto fényképeiről, az iTunes zenéiről, DVD lemezekről vagy saját iMovie HD filmekről legyen is szó. Minden új MacBook Pro modellbe beépítésre került az iSight videó-kamera is, mely lehetőséget teremt videó-konferenciákra, videó Podcastok készítésére, de akár iMovie jelenetek rögzítésére is; az új Intel Core Duo processzor számítási teljesítményét felhasználva az eddigieknél akár négyszer nagyobb felbontásban is. Minden új MacBook Pro gépre telepítve van még az Apple látványos Photo Booth programja is, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók eljátszhassanak digitális fényképeikkel.

A MacBook Pro modelleken mutatkozik be az Apple újdonsága, a mágneses rögzítésű MagSafe tápegység-csatlakozó, melyet kifejezetten a mobil felhasználók igényeit szem előtt tartva fejlesztettek ki. Húzás hatására a MagSafe csatlakozó önmagától, könnyedén kiugrik a helyéről, így megakadályozza hogy a számítógépet véletlenül lerántsák az asztalról. Emellett természetesen az új MacBook Pro mobil számítógépek merevlemeze is alkalmazza azt a hirtelen mozgást, zuhanást érzékelő Sudden Motion Sensor technológiát, mely segít megelőzni az adatvesztést egy esetleg mégis bekövetkező baleset esetén.

Az új mobil számítógép 15 hüvelykes képernyője 67 %-kal fényesebb, mint elődje így már az Apple Cinema Display képernyőkkel összemérhető. A hardver architektúrát az új processzor teljesítményéhez hangolták, így a PowerBook G4 modellnél négyszer gyorsabb, 667 MHz-es előoldali buszt és akár 2 GByte-ig bővíthető 667 MHz-es DDR2 SDRAM tárat tartalmaz, valamint PCI Express-alapú ATI Radeon X1600 grafikus vezérlővel és 128 vagy 256 MByte GDDR3 grafikus tárral kerül forgalomba. A lehető legszélesebb körű csatlakozási lehetőségek kialakítása érdekében alapkiépítésben tartalmaznak 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet illesztőt, 54 Mbps sávészélességű AirPort Extreme valamint Bluetooth 2.0+EDR csatolókat, USB és FireWire kapukat.

Minden új MacBook Pro a Mac OS X "Tiger" operációs rendszer legújabb, 10.4.4 változatát tartalmazza, valamint az iLife '06 programcsomagot és a Safari, Mail, iCal, iChat AV, Front Row és Photo Booth szoftvereket, melyek natív módon futnak az új Intel processzoron. A Mac OS X "Tiger" Rosetta technológiája lehetővé teszi, hogy a PowerPC alkalmazások is futtathatók legyenek az Intel Core Duo processzorra épülő új MacBook Pro számítógépeken.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.