Hirdetés
. Hirdetés

Itt az igazi légdeszka őrült milliomosoknak

|

Az Arcaboard ormótlan és méregdrága. Viszont tényleg repül.

Hirdetés

2015-ben a Vissza a jövőbe-láz nyomán ellepték a piacot az úgynevezett "légdeszkák", amelyeknek azonban nem sok közük volt Marty McFly filmbeli deszkájához: vagy kereken gurultak, vagy csak speciális felület fölött tudtak repülni.

Most azonban megszületett az első igazi légdeszka, amellyel bárhol és bármikor a levegőbe emelkedhetünk. Az Arca Space Corporation nevű űrtechnológia cég által kifejlesztett Arcaboardot 36 ventillátor hajtja, amelyek 272 lóerőt fejtenek ki, és akár 110 kilót is képesek mozgásba hozni.

 

Az eszköz nem hasonlít a klasszikus gördeszkákra: szögletes formáival inkább egy repülő dobogónak látszik. Ennél is nagyobb gond, hogy ventillátorai zabálják az energiát, és egy töltéssel csak 3-6 percet képesek  repülni. A legfájóbb pont azonban az ára! Az Arcaboard 19900 dollárba kerül, és az opcionális dokkoló, amellyel 35 perc alatt újratölthetjük az aksit, még plusz 4500 dollár. Úgyhogy aligha lesz belőle tömegcikk -- viszont bizonyítja, hogy maga az elv működőképes.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.