Hirdetés
. Hirdetés

Itt nézhetjük meg egy kattintással, hogy ellopták-e a jelszavainkat

|

A Google által beindított webhely a Chrome-ban tárolt felhasználónév-jelszó párosokat ellenőrzi.

Hirdetés

Hirdetés

A Google egy olyan szolgáltatást indított be, amely segít ellenőrizni, hogy jelszavunkat vajon nem szerezték-e meg a hekkerek.

A Password Checker a Chrome jelszókezelőjében tárolt összes felhasználónév-jelszó kombinációt átfogó ellenőrzésnek veti alá, és visszajelzést ad arról, hogy nem estek-e áldozatul valamelyik ismert adatlopásnak.

A szolgáltatás webes változatát a  Chrome felhasználók a passwords.google.com helyen találják, ahol a Google fiók alapján történő bejelentkezés nyomán lefuttathatják az ellenőrzést, illetve szinronizálhatják adataikat a különböző eszközökön futó Chrome-változatok között.

Az ellenőrzési igényt követően egy olyan listát kapunk a Chrome-ban, amelyen megtaláljuk a feltört felhasználónév-jelszó párokat, a fiókokat, amelyhez azonos a jelszó tartozik (ez a biztonsági szakértők réme), továbbá azokat a fiókokat, amelyekhez gyenge jelszó kapcsolódik.

Jelenleg csak a webhely üzemel, a Chrome-ba még nem építettek be semmit, de a Google azt mondja, hogy a jövőben integrálni szeretné a rendszert a böngészővel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.