Hirdetés
. Hirdetés

iTunes-t akar a magyar!

|

Neked is trükköznöd kell az iTunes eléréséhez? Szólj be az Apple-nek a Facebookon.

Hirdetés

A Facebookon megszokott alkalmi akciók, politikai felhívások és rajongói klubok mellett úgy tűnik egyre inkább megjelennek a közösségi igényeket megfogalmazó oldalak. A legújabb akciók egyike az a kezdeményezés, - amelyhez már ezer körüli rajongó csatlakozott – nem szeretne tovább trükközni, ha az iTunes zenéi közül szeretne valamit letölteni.

iTunes-t a magyarnak, fogalmazza meg a csoport egyértelműen. Egy kérdés maradt, hogy miért nincs? A Facebook csoportban többen tudni vélik, hogy a hazai bürokrácia útvesztőiben veszett el a dolog, a rosszfiúk persze most is a lemezkiadók, és az Artisjus. Az ok azonban valójában egészen más lehet.
 
A rejtélyek felderítésének legrövidebb módja persze most is az, ha egy kicsit körül nézünk a neten. Rövid keresgélés után eljutottam az AppleBlogra – amely már 2009-ben felvetette a kérdést. A cikk tömör summázata, hogy mindenki szívesen látná az Apple zeneboltját, ha jönne. De az Apple úgy tűnik megelégedett azzal a huszonegynehány országgal ahol ott van, és kész.

2010 januárjában azonban felmerült a remény újra, állítólag az EU és az Apple közös megegyezésre jutott egy szolgáltatási koncepcióban. Erről persze azóta sem hallottunk semmit. Egyszerűsíteni kéne állítólag a szerzői jogokkal kapcsolatos sokféle rendelkezést.

A lobbisták azonban egyre hangosabbak, s egészen odáig mentek mintegy két éve, hogy Apple Magyarországot követeltek. Az egyik ok talán pont az volt, hogy a lengyeleknek sikerült így kiharcolniuk egy saját nemzeti képviseletet. Egy apróságot persze mindenki elfelejt, Lengyelország lakosainak száma és az ő vásárlóerejük némileg meghaladja a hazait. Tehát amit érdemes Lengyelországban, azt nem biztos, hogy itthon is, ennek ellenére januárban meglepő módon kiderült, hogy az Apple mégiscsak irodát nyit itthon.

Az Apple irodáról szóló hírek kifutottak januárban, ettől azonban továbbra sem lett akadálymentes a magyarok iTunes használata. Ezt most úgy látszik végképp megelégelte egy csapat FaceBook rajongó, aki tovább küzd a neten azért, hogy végre használhassa az Apple világszerte ismert zenei oldalát, azon pénzt költhessen.

Mivel még nincs, maradnak a trükkök, a PayPalon keresztüli variálás és társai, meg persze a tiltakozás és a Facebook rajongói oldal, reménykedve hogy egyszer csak egyszerűsödnek a szerzői jogi szabályozások, és elég euro lesz a zsebünkben, ahhoz, hogy az Apple meglássa a saját rajongóit.

Most mondhatjuk, hogy interneten mindent lehet, - s ez majdnem így is van – de sajnos mivel kevesen vagyunk, s jelenleg még nem euróval fizetünk, így lehet, hogy hamarabb lesz nálunk kisebb szomszédunkban iTunes, mint itthon. Nekünk meg marad a tiltakozás, a Facebook és a Twitter... iTunesra magyar!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.