Hirdetés
. Hirdetés

Százezer Windows 8 alkalmazás januárig?

|

A Microsoft értékesítésért felelős alelnöke szerint 2013 januárjában már százezer alkalmazás közül válogathatnak majd a Windows 8-felhasználók. Szép célkitűzés: annál is inkább mert jelenleg alig háromezer applikáció található a redmondiak online áruházában.

Hirdetés

A szakértők becslése szerint a múlt héten nagyjából háromezer-egynéhány, a Windows 8 és a Windows RT operációs rendszerekre fejlesztett alkalmazás volt letölthető a Microsoft alkalmazásáruházából. Ennek fényében elég nagy önbizalomról tanúskodik a cég értékesítésért felelős alelnökének kijelentése: Keith Lorizo a Beet.tv-nek nyilatkozva azt mondta, hogy 2013 januárjában – alig három hónappal a Windows 8 október 25-ére tervezett bemutatója után – már 100 ezer applikáció között válogathatnak majd az ügyfelek.

Lehetséges, hogy a Microsoft egyesült államokbeli értékesítésért és marketingért felelős vezetője a desktop (Win 32) alkalmazásokat is beleszámította az általa említett százezres számba – máskülönben nehéz elképzelni, honnan kerülne elő hirtelenjében a hiányzó 97 ezer app.

Lorizo nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a Microsoft „arra számít, hogy az alkalmazások száma agresszív ütemben, százezer fölé nő” a Windows 8 piacra dobását követő három hónapban, és hogy a vállalat „több millió dollárt fordít” ennek elérésére.

Tény, hogy a Microsoft egyre több oktatást, workshopot és versenyt rendez annak érdekében, hogy ösztönözze a fejlesztőket a Windows Store-ból letölthető alkalmazások fejlesztésére. És az is tény, hogy az alkalmazásáruházukban található applikációk számának növekedését monitorozó WinAppUpdate elemzése szerint folyamatosan nő a Windows 8 alkalmazások száma. Ám ennek ellenére – már ha a fejlesztők a következő három hónapban nem árasztják el az online áruházat több tízezernyi flashlight-appal - is nehéz elképzelni, hogyan érhetnék el ilyen rövid idő alatt a Lorizo által belengetett százeres számot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.