Hirdetés
. Hirdetés

Javítani tudott az Ericsson

|

Közzétette gyorsjelentését a svéd Ericsson vállalat.

Hirdetés

?A vállalatcsoport árbevétele a negyedév során 2%-kal növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva, az előző negyedévhez képest pedig szinte egyenletes volt; az erős svéd korona negatív hatása mellett" - emelte ki Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója.

?A negyedévben az összehasonlítható egységek árbevétele, korrigálva a valutaárfolyamok változásának hatásával és a kockázatok elleni biztosítás (hedging) értékével, 5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A hálózatok üzletág árbevétele 6%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest; folytatódó átmenet mellett a hangátviteliről az adatátviteli tevékenységre. A globális szolgáltatások üzletág árbevétele 3%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, és az összes árbevétel mintegy 40%-át teszi ki. Helyi valutában számítva a professzionális szolgáltatások üzletág árbevétele 10%-os növekedést mutat. A multimédia üzletág árbevétele 31 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva" - közölte  a cég első embere.

Az  Ericsson tájékoztatása szerint az elsődleges prioritás továbbra is az iparágban tapasztalható alkatrészhiány és az ellátási lánc szűk keresztmetszetei hatásainak mérséklése volt. A helyzet fokozatosan javult a negyedév során, azonban még mindig kihívást jelent a mobil szélessáv iránti igény teljes körű kielégítése. Míg az ellátási lánc szűk keresztmetszeteinek problémája megoldódott, az egész iparágra jellemző alkatrészhiány továbbra is tapasztalható.

A nettó eredmény az előző év azonos időszakához és az előző negyedévhez képest egyaránt javult. Ez főleg az üzemi eredmények javulásának, a Sony Ericsson vállalatból származó bevételnek és az alacsonyabb átszervezési költségeknek köszönhető. Ugyanakkor erőteljes pénzeszköz-változás (12,7 milliárd svéd korona) jellemezte a negyedévet. A negyedév során a mobil szélessáv területe tovább növekedett, különösen Észak-Amerikában és Japánban. Kínában visszatért az igény a 2G-kapacitásbővítések iránt a negyedévben. Indiában fokozatosan növekedtek a 2G-szállítások, és a 3G-szállítóválasztást illetően a cég megőrizte piaci részesedését. Nyugat-Európában a növekedés még mindig lassú, habár a távközlési vállalat elnyerte az első modernizációs szerződéseket. "A többi piacon lassú fejlődés figyelhető meg; a hálózatüzemeltetők továbbra is óvatosan állnak a beruházásokhoz. Az egész világra jellemző, hogy a hálózatüzemeltetők még mindig az üzemeltetési költségek csökkentésére és a tevékenységek kihelyezésére összpontosítanak. Folytatódó növekedési lehetőségeket látunk a piacon, és technológiai vezető szerepünk, nagyságrendi előnyünk, globális jelenlétünk és képzett alkalmazottaink együttes erőssége a legjelentősebb vagyonunk" - mondta végezetül Hans Vestberg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.