Hirdetés
. Hirdetés

Jelentés a böngészőfrontról: szárnyal a Chrome

|

Közelít a 60 százalékos piaci részesedéshez a Google egyre jobban domináló programja.

Hirdetés

Hirdetés

Rossz idők járnak a Windows 10 beépített böngészőjére. A múlt hónapban a Microsoft Edge pályafutása legrosszabb eredményét érte el, már ami a piaci részesedését illeti: a Windows 10-et használók kevesebb mint 16 százaléka futtatta a programot a Net Applications adatai szerint. Amikor a Windows 10 2015 nyarán megjelent, még a felhasználók 36 százaléka bízott az új böngészőben. Az összes platformot figyelembe véve az Edge még katasztrofálisabb helyzetben van, a számítógépeknek csupán a 4,6 százalékán futott október végén a Microsoft böngészője.

Ugyancsak gyengén szerepelt a múlt hónapban a Safari, amelynek 0,7 százalékponttal 4,4 százalékra csökkent a részesedése. Némileg javított a helyzetén a valaha sokkal jobb napokat látott Firefox, amely 0,3 százalékponttal 13,1 százalékra növelte használati arányát. Továbbra is szárnyal a Chrome, amely 0,2 százalékpontos növekedéssel 59,8 százalékos részesedést ért el október végén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.