Hirdetés
. Hirdetés

Jó hír a Chrome-ot használóknak

|

Kedvenc böngészőjük mindenütt tarol: múlt hónapban az asztali gépek 66,87, a mobilok 54,98 százaléka a Google böngészőjét futtatta.

Hirdetés

Hirdetés

A Google Chrome köztudottan a legnépszerűbb asztali böngésző, de hogy mennyire sikeres, azt a StatCounter legfrissebb adatai mutatják meg igazán.

Ezek szerint múlt hónapban a Chrome-é volt a piac 66, 87 százaléka, második a Mozilla Firefox 11,44, harmadik a  Microsoft Internet Explorere 7,13 százalékkal.

Az Internet Explorer már jó ideje nem kap új funkciókat, csak a biztonsági javításokról gondoskodik a Microsoft,.amely minden energiáját az Edge felpimpelésének szenteli. Ennek ellenére az Edge asztali rendszereken csak 4,16 százalékot mondhat magáénak, ami még az Apple Safari 5,38 százalékos piaci részesedésétől is elmarad.

Mobilokon is a Chrome a király, ami persze nem meglepő annak tükrében, hogy minden Android előtelepítve tartalmazza. Az okostelefonok 54,98 százaléka őt futtatja, utána a Safari következik 17,25 százalékkal. Az Edge - hiába van Android és iOS változata is - a mobilokon labdába sem rúg.

És ez a helyzet még sokáig nem is változik: a Chrome az asztali gépek és mobilok kedvenc böngészője marad, az Edge fő küldetése pedig az lesz, hogy letöltsék vele a Chrome-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.