Hirdetés
. Hirdetés

Jó hír minden mobilfelhasználónak

|

Rövidesen megszűnhet a töltőmizéria, mert az EU a töltőcsatlakozók egységesítésére készül.

Hirdetés

Hirdetés

Az EU hamarosan szavazhat az összes okostelefonra és hasonló, kisebb méretű eszközre vonatkozó töltőcsatlakozó egységesítéséről.

A javaslat csökkenteni akarja az elektronikus hulladék mennyiségét, emellett a felhasználók életét is szeretné megkönnyíteni egy általános megoldás kikényszerítésével.

A szabványosítási törekvéseket az USB Type-C bevezetése erősítette fel, mivel ez számos olyan előnyt nyújt, amit korábban csak a szabadalmazott mobiltöltők biztosítottak.

Néhány évvel korábban az EU már megpróbálkozott az egységesítéssel, de az akkori szabályozás önkéntességen alapult, és megengedte a szabadalmazott csatlakozójú mobilok árusítását, amennyiben azok szabványos USB porton keresztül csatlakoznak a töltőadapterre.

Az új szabályozás hívei most azzal érvelnek, hogy az önkéntesség legyengítette a korábbi rendelkezések hatását, és így ezúttal kötelező erejű törvényt szeretnének kikényszeríteni.

A szabványosítás egyik legnagyobb ellenzője az Apple, amely továbbra is ragaszkodik az iPhone-okban a Lightning csatlakozóhoz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.