Hirdetés
. Hirdetés

Jobban kereshetünk a Windows 10-zel

|

A tavaszi frissítésben a Microsoft jelentősen továbbfejleszti az operációs rendszer kereső funkcióját.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 keresője soha nem tartozott a rendszer erősségei közé, a használhatósága eddig igencsak limitált volt. Úgy tűnik, hogy a Microsoft meghallotta a panaszokat, és a tavaszi Windows 10 frissítésben egy új keresővel lep meg bennünket.

A betekintő program résztvevői az 18267-es számú buildben találkozhattak az új szolgáltatással, és már meg is kezdték a tesztelését.

A legfontosabb újdonság, hogy utasíthatjuk a kersőt: ne csak a dokumentumokra, a képekre, a videókra és az Asztal tartalmára korlátozza a munkát, hanem minden mappát és meghajtót indexeljen.

Amennyiben engedélyezzük az új, továbbfejlesztett lehetőséget, alapos indexelési folyamat kezdődik, melynek során az új kereső részletes adattérképet készít a meghajtók minden zegéről-zugáról.

Az eljárás időigényes, még akkor is, ha bizonyos mappákat kizárunk (az új funkció lehetőséget ad ilyen jellegű finomhangolásra). De megéri kivárni, mert az előzetes tesztek szerint a hatása roppant kedvező: a keresések sebessége és eredményessége ugrásszerűen javul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.