Hirdetés
. Hirdetés

Jobban vigyáz a fájljainkra az új Windows 10

|

A tavaszi frissítésben a Lemezkarbantartó visszakérdez, hogy tényleg töröltetni akarjuk-e vele a letöltött fájljainkat.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft apró, de hasznos változtatást végzett a Windows 10 build 18305-ben a Lemezkarbantartó képernyőjén.

A Windows 10 19H1 frissítésben megjelenő újdonság lényege a következő: a felhasználó figyelmeztetést kap arról, hogy a Lemezkarbantartó futtatása a Letöltések mappán olyan fájlok elvesztéséhez vezethet, amelyeket amúgy esetleg meg akart őrizni.

A Microsoft a Windows 10 Fall Creators Update-ben vezette be azt az utóbb meglehetős felzúdulást kiváltó változtatást, hogy a Letöltések mappát bevonta a Lemezkarbantartó és a Tárterületsegéd hatókörébe.

Ez azt jelenti, hogy aki elindítja a Lemezkarbantartót, és gondolkodás nélkül bejelöl minden lehetőséget, keresztet vethet a Letöltések mappa fájljaira, mert a Microsoft ezt a mappát is feltette a takarítólistára.

Mindenesetre biztató, hogy a cég a jelek szerint meghallotta a felhasználói panaszokat, és legalább egy figyelmeztetést beépít az óvatlan felhasználók számára.

A Windows 10 19H1-et várhatólag jövő márciusban fejezik be, és a terjesztése áprilisban kezdődhet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.