Hirdetés
. Hirdetés

Joe Biden úgy megoldja a globális chiphiányt, hogy többé ilyen nem lesz az USA történelmében

|

Évek óta a szűk keresztmetszetekkel szembesülnek, elegük lett.

Hirdetés

A Biden-adminisztráció agresszív lépéseket tervez annak érdekében, hogy enyhítse a globális félvezető-hiányt - értesült a Bloomberg. A chipkínálat kimerülése leállította a gyártást, komoly hatással volt az autóiparra - nemcsak az USA-ban, és előidézte a következőgenerációs játékkonzolok ínséges időszakát is.

Az amerikai elnök várhatóan a következő hetekben aláírja a kritikus áruk - félvezetők, ritka nemesfémek, egészségügyi eszközök - kormányzati szintű ellátási láncának felülvizsgálatára irányuló rendeletet, amelynek jelenlegi középpontjában a chiphiány áll - szól a jelentés. Az adminisztráció prioritásai között szerepel: "a szűk keresztmetszetek meghatározása az ellátási láncokban" a jelenlegi hiány enyhítése érdekében, ez alapján megvitatják az azonnali lépési lehetőségeket a vállalkozásokkal és a kereskedelmi partnerekkel. Hosszabb távon pedig a politikai döntéshozók átfogó stratégiát keresnek az ellátás akadozásának kezelésére, amelyekkel a félvezető-ipar évek óta szembesül.

Hirdetés

Egy éven belül további ellátási lánc-értékelések várhatók, amelyek a kritikus fontosságú termékekre - alapanyagok, technológia és infrastruktúra - és a védelemhez, a közegészségügyhöz, a telekommunikációhoz, az energiaügyhöz és a közlekedéshez kötődő egyéb anyagokra összpontosítanak.

A CNBC szerint a Fehér Ház hosszabb távon abban gondolkodik, hogy visszahozza a lapkagyártást az Egyesült Államokba. A chipgyártók topmenedzserei, köztük az AMD, az Intel és a Qualcomm, már régóta sürgetik a kormányt az ilyen kezdeményezések finanszírozására, bár az nem világos, hogy milyen ösztönzőeszközök állnak majd rendelkezésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.