Hirdetés
. Hirdetés

Joey, a mobiltartalmi szolgáltatás

|

Új mobiltartalmi szolgáltatással kísérletezik a Mozilla. A távoli szerveren tárolt adatokhoz mobiltelefonnal lehet hozzáférni.

Hirdetés

A Joey néven futó szolgáltatás igen egyszerű: a felhasználók eFirefox böngészőjükkel kiválasztják a webszájtok bizonyos részeit - legyen az szöveg, kép vagy videó -, és lementik saját, személyes Joey oldalukra. A felhasználó később a Joey oldalon tárolt adatokat mobiltelefonról is elérhetik, ehhez persze egy böngészővel és adatszolgáltatással felszerelt mobiltelefonra van szükség.

Az elképzelés előnyeit Doug Turner, a projekt vezetője ismertette. Egy sportoldalon például rengeteg eredménytábla jelenik meg, amelyek lezárt, de éppen folyó mérkőzések eredményeit is megjelenítik. Egy számítógépen a felhasználó egyszerűen frissíti az oldalt, és megkapja a jó eredményeket. Mobiltelefonon ez bonyolult, rengeteg ugyanis a táblázat, rosszul frissül az oldal, és a legtöbb, az oldalon megjelenített eredményrenem is kíváncsi a felhasználó. A Joey oldalon beállíthatja, hogy csak az őt érdeklő egyik táblázatot kívánja megnézni, amikor pedig legközelebb a Joey oldalára látogat, akkor csak az a bizonyos táblázat fog frissülni. Ugyanígy YouTube videókat vagy részvényárfolyamokat is ki lehet választani.

A szolgáltatást még fejlesztik, de bárki regisztrálhatja magát. A Joey szolgáltatásra feliratkozóknak egy kis Firefox kiegészítőt kell letölteniük. A kiegészítő egy kis ikont jelenít meg a böngésző jobb alsó sarkában. Ha egy weboldalról tartalmat szeretnénk lementeni Joey weboldalunkra, akkor erre az ikonra kattintunk, majd a kurzor segítségével kiválasztjuk, az oldal mely részeit szeretnék Joey oldalunkhoz hozzáadni. Minden kiválasztott tartalom egy külön címként jelenik meg oldalunkon.

A Mozilla nemrég adta ki mobilböngészőjének, a Minimonak új változatát. Ezt a projektet is Doug Turner vezeti, szerinte a jövőben a Minimora kevesebb figyelmet fordítanak. Nem titok, hogy a cég már dolgozik a Firefox teljes értékű mobilváltozatán, ezzel kapcsolatban azonban még nincsenek említésre méltó információk vagy letöltések, miként a megjelenés időpontjáról is korai beszélni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.