Hirdetés
. Hirdetés

Jogerősen is érvénytelen az MTelekom közgyűlés

|

A két kisrészvényes által indított perben májusban kihirdetett elsőfokú, a 2008. április 25-i közgyűlési határozatokat (egy eljárási jellegű határozat kivételével) hatályon kívül helyező ítélet jogerőre emelkedik, mivel a Magyar Telekomot képviselő ügyvédi iroda igazolási kérelmét a Fővárosi Ítélőtábla végzésében elutasította.

Hirdetés

A tőzsdei cég sajtóközlemény útján jelezte, az ítéletnek az érintett közgyűlési határozatokat megerősítő közgyűlési határozatokkal fog eleget tenni.

Az első fokú ítélet 2009. július 7-i hatállyal helyezte hatályon kívül a közgyűlési határozatokat, ideértve az osztalékra vonatkozó határozatot is. Ebből következően a 2007. évre vonatkozóan 2009. július 6-ig kifizetett osztalék változatlanul osztaléknak minősül, a részvényesekre nézve az ítélet semmilyen kötelezettséggel, illetve tennivalóval nem jár.

A vállalat ugyanakkor jelezte: nem zárható ki teljesen, hogy a Magyar Telekom az üggyel kapcsolatban további idő és/vagy költségigényes lépések megtételére kényszerül. "Nem tudjuk kizárni továbbá, hogy az ügynek egyéb, jelenleg előre nem látható negatív hatásai is lehetnek a Magyar Telekomra nézve."

 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.