Hirdetés
. Hirdetés

Jogi háború dúl az iPhone körül

|

Egy német bíróság arra kötelezte a T-Mobile-t, hogy a telefont kártyafüggetlenül is árusítsa, 2 éves hűségszerződés nélkül.

Hirdetés

Egy német bíróság ideiglenes intézkedése arra kötelezte a németországi T-Mobile-t, hogy az Apple mobilját kártyafüggetlenül, valamint 2 éves hűségszerződés nélkül is árusítsa. Mivel pénzbírság is fenyegeti a szolgáltatót, az intézkedésnek azonnal eleget tettek. Ennek megfelelően a SIM-lock nélküli iPhone-okat 999 (kb. 250 ezer Ft) euróért árulják a Telekom üzletek, ami 600 euróval több annál, amennyit (399 euró) két éves hűségnyilatkozat és a függő készülékért kellett eddig fizetniük az ügyfeleknek.

A Telekom azért kényszerült erre a lépésre, mert a konkurens szolgáltatók (Vodafone, D2, Debitel) bírósági úton szerették volna megakadályozni, hogy az Apple készülékét csak és kizárólag T-Mobile-os kötöttségek mellett lehessen megvásárolni Németországban. A cégek mellett egyébként a leendő vásárlók is tiltakoztak a magenta szolgáltató "monopóliuma" ellen, hiszen sokan más szolgáltató hálózatában is használták volna az iPhone-t.

A T-Mobile ma délutánig kapott időt, hogy reagáljon a bírósági intézkedésre, amely tehát arra irányult, hogy az iPhone-t ne csak két éves, T-Mobile-hoz kötő hűségszerződés mellett lehessen megvásárolni, illetve arra, hogy az inkriminált készülék beszerezhető legyen SIM-lock nélkül is (azaz kártyafüggetlenül). Amennyiben a T-Mobile nem tesz eleget az intézkedésben foglaltaknak, úgy minden értékesített készülék után akár 250 000 eurónyi büntetés is sújthatja a céget.

? iPhone-függők, függő iPhone-ok - a cikk folytatása ť
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.